четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Ренета Инджова: Ако по една тема се шуми повече от ден, се прикриват поне 10 други важни за обществото неща

Ренета Инджова: Ако по една тема се шуми повече от ден, се прикриват поне 10 други важни за обществото неща

Политиците се интересуват единствено да създават медиен шум, особено тогава, когато имат да прикриват значими неща. Ако по някаква тема се шуми повече от ден, бъдете сигурни, че в това време са се извършили 10 важни за обществото неща, за които никой от нас няма никаква информация.

Това казва в КОД 11-13 бившият служебен премиер Ренета Инджова в един разговор за това помъдряха ли политиците ни, интересуват ли се от мнението на гражданите и как се случва комуникацията в обществото ни.

Глухите и немите са се събрали заедно и водят „диалог“, сравни тя общуването между политици и граждани у нас, в което медиите се търсят като платформа за говорене и чуване.

Според Инджова, която коментира и скандала Радев-Ненчев-Цветанов, цялото това говорене между институции, които нямат капацитет за управление, сигнализира за огромна вътрешна криза.

Изглежда са трябвали цели два дни на президента да намери този твърд тон, а това значи, че това е подготвена, а не опративна реакция, т.е. никой за нищо няма готовност у нас, коментира бившият служебен премиер.

Вижте какво коментира Ренета Инджова за някои от последните скандали на деня:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

2 коментара

  1. Госпожа Инджова има трезво виждане за нещата, за които говори. До повече хора трябва да стигнат думите ѝ.

  2. Госпожо Инджова, не е ласкателство да ви кажа, че сте единственият политик, за който понякога се сещам и то с възхищение и носталгия. Честно, искрено съжалявам, че не сте в политиката, след като за 3 месеца работа като служебен Премиер вие направихте много повече от колкото другите за цял мандат. Освен че сте първата и единствена жена на този пост, вие показахте невероятна деловитост и политическо умение всичко да става по правилния начин. Съжалявам, че истинските хора са някъде там, но не където би било добре за България. Бъдете здрава!