петък , 20 юли 2018
Начало / Новини / АМЕРИКА / Рекорден брой гласоподаватели не одобряват онлайн поведението на Доналд Тръмп. Сред тях и рапърът Еминем

Рекорден брой гласоподаватели не одобряват онлайн поведението на Доналд Тръмп. Сред тях и рапърът Еминем

Рекорден брой гласоподаватели не одобряват онлайн поведението на Донлад Тръмп. Той е единственият президент в историята на страната досега, който общува с избирателите и води политиките си предимно в социалните медии. Какви са последните нагласи сред американците и как се стигна до тук, ще разберем от Цвете Тюлева.

Изследване на университета Куинипак, публикувано вчера, показва, че 70 процента от хората с право на глас в Америка искат президентът Доналд Тръмп да спре да публикува суобщения в Туитър. Според социолозите това е рекордно неодобрение на публичното поведение на държавен глава на съединените щати.

В последните седмици Тръмп изля една от най-мощните си тиради на говорене на омразата в социалната мрежа – опита се да осъди гражданската позиция на играчи от NFL. Критикува членове на собствената си партия като сенатор Боб Коркър и Джон Маккейн и дори успя да заплаши Северна Корея с война.
Социалното допитване показва, че след всичко това – без да бъдат разделяни партийно – американците никога не са били по-категорични в негативната си оценка – 72 процента от запитаните отговарят, че са по-скоро разочаровани или много разочаровани от посоката, в която върви страната. Изглежда, че един от тези американци е рапърът Еминем.

Повече от новините на Би Ай Ти – ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …