неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Реформа в МВР. Версия 2017.1

Реформа в МВР. Версия 2017.1

Ще се случи ли най-после реформата в МВР и какво си казаха на срещата вчера синдикатите към вътрешното ведомство с новия министър Валентин Радев? Това коментираха в студиото на „Честно казано“ Илия Кузманов и Борис Прешелков, заместник-председатели на Синдикалната федерация към МВР.

„Тази среща даде старт на нашите заявени претенции и намерения. Ние няма да дадем 100 дни на новия министър г-н Радев, тъй като той е от ГЕРБ, които управляваха и преди. Така че, когато един играч се смени, мачът не свършва“, категоричен е Кузманов.

„Реформите сработиха, но в обратна посока, за съжаление. Нашите проблеми не са само в заплатите, а и в липсата на кадри, на униформи, на законова защита. Междувременно, системата се разроява на синдикатчета, някои от които по 200-300 човека. Това е един от начините да разделяш и владееш“, смята Прешелков.

„Ние не говорим само за заплати. Социалният ни статус е важен дотолкова, доколкото определя качеството на кадрите, които търсим. Ние винаги сме се интересували и от последствията за гражданите, с които не желаем конфронтация, напротив – на нас тя ни пречи“, допълни Кузманов.

„Реформата на министър Бъчварова не сработи – това са изводите. Но ние не можем да направим нищо без подкрепата и на гражданите“, допълни Прешелков.

„До пролетта на 2018 г. нов закон трябва да има. Това заявихме категорично и пред министър Радев“, заяви Кузманов.

„Забранено ни е да говорим по всеки въпрос за вътрешните проблеми и решения в системата, защото това се тълкува като политическа дейност. Да, реално сме със запушени усти“, обясниха синдикалистите на МВР.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …