неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Реакциите след скандала между Мерил Стрийп и Доналд Тръмп

Реакциите след скандала между Мерил Стрийп и Доналд Тръмп

Дни след като Мерил Стрийп изнесе речта си по време на наградите „Златен глобус“, това все още е една от най-обсъжданите теми в медиите и в социалните мрежи в Съединените щати. Какви са реакциите – обобщи кореспондентът ни Ивайло Везенков.

„Инстинктът да унижаваш се моделира от човек с публична трибуна, от човек с власт, той се инфилтрира в живота на всички, защото сякаш дава разрешение на останалите да се държат по същия начин“, каза в речта си Мерил Стрийп.

През последните месеци много известни личности опитаха да се противпоставят на тона на новоизбрания президент, но актрисата успя да го на направи без дори да споменава името му. А ефектът беше мигновен. Речта ѝ се превърна в най-споделяното видео само няколко минути по-късно. А отговорът на Тръмп не закъсня. В свой статус в „Туитър“ той стил нарече Мерил Стрийп „надценена актриса.

„Всеки има право на мнение. Ако си известен и хората те познават, ще получиш повече внимание и повече хора ще те чуят. Тя има пълно право като америакнски гражданин да говори за американския президент и може да каже всичко, което мисли“, категорична е медийният експерт Клер Тирпак.

Новоизбраният президент нееднократно прави крайни изказвания, а по време на кампанията си се подигра на журналист с увреждания.

По думите на Клер Тирпак Тръмп се държи като голямо дете, много непрофесионално и със сигурност не като президент.

„Изглежда, че той (Тръмп – бел. ред.) не поема отговорност за това, а думите са важни. Той трябва да се поучи от подобна обратна връзка, а не да съди и да атакува“, смята Алма Телибичиеревич, която е медиен експерт.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …