неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Реакции в Брюксел относно бялата книга за бъдещето на Европа

Реакции в Брюксел относно бялата книга за бъдещето на Европа

В четвъртък евродепутатите дебатираха предложената бяла книга за бъдещето на Европа на различни скорости от председателя на Европейската комисията Жан-Клод Юнкер. Същевременно бе свален имунитета на Марин льо Пен, сочена за един от фаворитите на президентските избори във Франция.

Евродепутатите приеха и резолюция, в която призоват Еврокомисията до два месеца да предприеме необходимите законови мерки за въвеждане на визи за граждани на САЩ.

С подробности от Брюксел се включи кореспондентът на Би Ай Ти Йовка Димитрова.

„Вчера Жан-Клод Юнкер, представяйки бялата книга, хвърли нещо като бомба, чийто детонации се чуват силно в Брюксел. Навсякъде се коментират петте сценария, които той предложи за бъдещето на Европа – от продължаваме по същия начин до съдаването на нещо като федерална Европа с общи полити, бюджет, представителство пред останалия свят, а по средата 3 сренария за различни хлабави съюзи, където страните ще участват или не според своето желание и интерес“, коментира Димитрова.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …