четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Разследващата полицайката от ГДБОП е оттеглила жалбите си срещу Борислав Сарафов

Разследващата полицайката от ГДБОП е оттеглила жалбите си срещу Борислав Сарафов

Разследващата полицайка от ГДБОП Любомила Ценова е оттеглила жалбите си за непозволено увреждане и за обида срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

Това съобщи водещият Сашо Диков в предаването си по Би Ай Ти, цитирайки сайта на Софийската градска прокуратура.

„Доколкото рабирам тя е оттеглила и наказателната си жалба в Софийския районен съд. Днес говорих с г-жа Ценова, която каза: „Оттеглила съм жалбите, но повече отказвам категорично какъвто и да било коментар“. Това, което след няколко телефонни разговора успях да разбера, е, че май г-н Сарафов се е извинил на Ценова, а тя е оттеглила жалбите срещу него и няма да го съди“, каза Диков.

„Напълно съгласен съм, че Сарафов си е вкарал автогол с извинението, защото на практика това е самопризнание. Макар че едва ли някой се е съмнявал в истинността на изнесената информация. Иначе бих си позволил да се съмнявам, че е имало извинение. По-скоро в името на стабилността на блатото, в което потъваме, са натиснали служителката на МВР и тя е клекнала. Това е моето заключение“, коментира казуса във включване по телефона адвокат Николай Хаджигенов.

„Ако трябва да се борят с престъпността – не могат, не искат, но ако трябва да смячкат някой обикновен човек, отдава им се на 100%. Отделен въпрос е, че за да се изправиш срещу цялата държава, главния прокурор и МВР, се иска огромна смелост – веднъж да го направиш и след това да го продължиш“, допълни защитникът.

По думите му в нормална държава само оповестяването на подобни събития, още тогава Сарафов трябваше да е вън.

Целия коментар на адв. Хаджигенов по темата можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …