петък , 23 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Разследващ журналист: Спас Русев все още не е собственик на „Левски“

Разследващ журналист: Спас Русев все още не е собственик на „Левски“

В „Левски“ се смени собствеността, а акционерите проведоха общо събрание. Тримата досегашни ръководители на сините – Александър Ангелов, Иво Тонев и Николай Иванов, прехвърлиха безвъзмездно акциите си на Спас Русев и обявиха, че той поема синия кораб.

„От тук започва нашият път към шампионската титла. Очакванията са изключително високи от отбора. Имате привилегията да играете в клуба на отбора. Вие имате потенциала и възможност и не трябва да допускате малък отбор от провинцията без история или друг, създаден с най-различни схеми, да вземат връх над легенда като „Левски“, заяви в съблекалнята пред отбора Спас Русев.

Излиза ли „Левски“ от ада, поема ли към светлината, победата и по-добрият живот, радостта и шампионските титли и купи? В студиото на „Спорно за спорта“ новините около отбора коментира разследващият журналист, финансист и акционер в „Левски“ Мирослав Иванов.

„Това общо събрание най-много ми прилича на едно партийно събрание от близкото минало. Едно време пък и сега излизаха едни хора на трибуните и казват разни неща. Акционерите имат възможност да попитат за детайли по точките“, обясни Иванов. Това е първото общо събрание, на което се обявява смяна на собствеността. „Смяната на акционерите в „Левски“ бе като един празник. За втори път в рамките на година и малко повече контролният пакет акции в „Левски“ не се купува и продава, а се дарява. Това само по себе си показва отношение. Новият собственик получава един подарък. Появява се един човек и ние не знаем каква е неговата визия за „Левски“, посочи Иванов.

„Старите собственици се появиха с визията какво ще се случи в „Левски“ само преди година – голям стадион, клуб в лига „Европа“, изчистване на старите задължения и начина, по който се управлява „Левски“. Какво видяхме като резултат – нула“, каза журналистът.„Тази смяна на собствеността говори само едно – че сделката по влизането на новия собственик в „Левски“ не е основната и че „Левски“ е допълнителна част към една по-голяма сделка и разместване на икономически субекти. Ако „Левски“ беше обект на истински интерес, щеше да има инвеститор“, коментира Мирослав Иванов.

Той каза, че няма вписване на промени – нов надзорен съвет и нови акционери, няма и заявено вписване в Търговския регистър. Това говори, че Спас Русев очаква да успее да влезе в ръководството на БТК, за да може след това да влезе и в „Левски“. „Аз се опасявам, че ако това пропадне и Спас Русев не успее да влезе в ръководството на БТК, той няма да се задължи дълго време в „Левски“, убеден е журналистът. Той показа и документите от Търговския регистър. „Не знам кой ръководи „Левски“, призна Мирослав Иванов.

Той коментира и темата за дълговете на синия отбор. Посочи, че задълженията, които се цитират, са от порядъка на 20 млн. лв. Има и 12 млн. лв. задължения за ремонт на трибуната. „Левски“ е оцелял повече от 100 години при всякакви обстоятелства. Не се съмнявам в оцеляването на „Левски“, но фактите ме карат да бъда малко по-пестелив в очакванията“, коментира Иванов.

Чуйте целия разговор с Мирослав Иванов и вашите мнения за смяната на собствеността на „Левски“:

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …