събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Разсекретиха стенограмата за КТБ!

Разсекретиха стенограмата за КТБ!

„Честно казано“ започва с горещата политическа новина на вечерта – президентът Радев е наредил да бъде публикувана първата стенограма от консултациите за КТБ и банковата криза. Срещата се проведе в президентството на 29 юни 2014 г. с участието на тогавашния държавен глава Росен Плевнелиев и представители на всички политически сили, както и настоящия премиер Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ по това време.

Новината коментира в пряко включване Атанас Чобанов – главен редактор на сайта „Биволъ“, който спечели делото за разсекретяване на документа.
„Стенограмата е като далматинец – с доста черни заличавания на белия фон, но все пак, става въпрос за оригинален документ. Искам да подчертая, че нашата виновност всъщност се състои в това, че имахме последователни искания за разсекретяване, благодарение на които се стигна до публикуването на стенограмата. Не знам защо обаче беше необходимо да се правят харчове и да се води съдебен процес, за да стигнем до това“, заяви Чобанов.

„Това е един пробив, който обществото заслужава, защото в крайна сметка, се плати от джоба на данъкоплатеца за покриване на ликвидността на банката“, допълни журналистът.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

  1. Прокопиев

    И какво стана като я разсекретиха? Разбраха ли се всички истини, които се твърдеше, че тя съдържа? Стана ли ясно нещо около срутването на пирамидата КТБ? Аз ще ви кажа – Не. Явно някой много искаше да си провери какво са си говорили в кабинета на Плевнелиев политиците и ни използва, за да се скрие зад нас. Уж в името на свободата на словото и знанието. Народът трябва да бъде информиран.

  2. Както обикновено Биволите не се оказаха прави и не успяха да ни продадат страхове. Активното мероприятие се провали.

  3. Този Атанас Чобанов щом толкова милее за България, защо не се върне в страната и да живее тук? Лесно му е да критикува от топлото му жилище в Париж, за което плаща символичен наем, защото се води жилище за социално слаб, какъвто Чобанина не е!