петък , 23 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Разсекретиха стенограмата за КТБ!
STENOGRAMA

Разсекретиха стенограмата за КТБ!

„Честно казано“ започва с горещата политическа новина на вечерта – президентът Радев е наредил да бъде публикувана първата стенограма от консултациите за КТБ и банковата криза. Срещата се проведе в президентството на 29 юни 2014 г. с участието на тогавашния държавен глава Росен Плевнелиев и представители на всички политически сили, както и настоящия премиер Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ по това време.

Новината коментира в пряко включване Атанас Чобанов – главен редактор на сайта „Биволъ“, който спечели делото за разсекретяване на документа.
„Стенограмата е като далматинец – с доста черни заличавания на белия фон, но все пак, става въпрос за оригинален документ. Искам да подчертая, че нашата виновност всъщност се състои в това, че имахме последователни искания за разсекретяване, благодарение на които се стигна до публикуването на стенограмата. Не знам защо обаче беше необходимо да се правят харчове и да се води съдебен процес, за да стигнем до това“, заяви Чобанов.

„Това е един пробив, който обществото заслужава, защото в крайна сметка, се плати от джоба на данъкоплатеца за покриване на ликвидността на банката“, допълни журналистът.

Вижте също

lyubaslovo22

„Честно казано“ за омертата, която няКОЙ пробутва на балъците като блага реформа

„Честно казано” в четвъртък с Люба Кулезич започва с традиционния коментар на водещата. „Като гледах …

3 Коментари

  1. Прокопиев

    И какво стана като я разсекретиха? Разбраха ли се всички истини, които се твърдеше, че тя съдържа? Стана ли ясно нещо около срутването на пирамидата КТБ? Аз ще ви кажа – Не. Явно някой много искаше да си провери какво са си говорили в кабинета на Плевнелиев политиците и ни използва, за да се скрие зад нас. Уж в името на свободата на словото и знанието. Народът трябва да бъде информиран.

  2. Както обикновено Биволите не се оказаха прави и не успяха да ни продадат страхове. Активното мероприятие се провали.

  3. Този Атанас Чобанов щом толкова милее за България, защо не се върне в страната и да живее тук? Лесно му е да критикува от топлото му жилище в Париж, за което плаща символичен наем, защото се води жилище за социално слаб, какъвто Чобанина не е!