четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Разрушителят Джон Демел – ММА боецът, който обича България

Разрушителят Джон Демел – ММА боецът, който обича България

Обичам България. Щях да бъда тук постоянно, стига да можех. Но бизнесът и моите деца са в Англия. Може би един ден, ако имам шанс, бих живял тук в свой дом. Тук се чувствам като у дома си и страшно много оценявам покрепата на българите и затова приемам България по особен начин, признава Джон Демел. Неговият прякорът е Разрушителят, а животът и професията му са едно цяло – ММА битките.

Джон е лесно разпознаваем, защото се качва и почти едновременно с гонга печели и двубоя. Описва се като спокоен и уравновесен човек. Другите казват за него, че е непримирим, страховит и непоклатим

Именно от агресивния стил и от факта, че почти няма битка, продължила повече от 1 минута, Джон получава и своя прякор – Разрушителят.

Далеч по-интересен обаче е ритуалът, на който Джон Демел залага, преди да се качи в клетката. Задължителна част от него е българският флаг, а музиката, която е избрал е звукът на гайди.

Връзката на ММА боеца с България е още по-силна, след като негов мениджър става Георги Анадолов, а един от треньорите му също е българин.

Джон Демел обожава българските фенове и именно у нас ще бъде и следващото му сериозно предизвикателство. То ще сe състои в България, като участие ще вземат редица известни ММА бойци като Анита Догава и др.

 

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …