неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Размисли за бащинските чувства на един главен прокурор

Размисли за бащинските чувства на един главен прокурор

„Главният прокурор Сотир Цацаров казал на предприемача Сашо Дончев, че 20-годишната му дъщеря се разстройвала от карикатурите на Комарницки, посветени на баща ѝ. Воден от бащински чувства, Цацаров поставил въпроса и за поведението на вестник „Сега” като цяло, издаван от Дончев, и за телевизията Би Ай Ти, заподозряна за финансова близост с него, и за партията „Да, България” на Христо Иванов, нарочена за същото.

„Имаш си хубав бизнес, защо не се фокусираш върху него”, попитал бащински главният прокурор. Такъв въпрос обаче към виден бизнесмен по-скоро предполага близките на попитания да се угрижат за бъдещето му. Или той самият да умре от страх.

Но пък г-н Дончев бил избрал през годините свободата да не се страхува. И го показа в четвъртък вечер пред Би Ай Ти. В рубриката на Полина Паунова той хвърли светлина върху особено чувствителните моменти от рандевуто си с главния прокурор, проведено в личния кабинет на червения олигарх Георги Гергов в ЦУМ. То се превърна в скандал номер 1 не само на изминалата седмица“, каза в началото на традиционния си седмичен коментар водещата на „Честно казано“ Люба Кулезич.

„Чудя се как би реагирала госпожица Цацарова на бурята, която се завихри над главата на баща й след разкритията. В сравнение с тях карикатурите на невъзпитания Комарницки са весели закачки. Знам от други случаи, описани в литературата, че децата на всемогъщи хора са раними и страдат заради уязвимостта и слабостите на своя родител, защото ги познават най-добре.

Но щом тъй страда, че г-н Цацаров е обект на язвителни карикатури, как ли би се депресирала от сегашния чутовен скандал. Чудя се защо Главния прокурор не се замисли за последиците върху психиката на дъщеря си преди да се забърка в него. Може би, защото г-н Цацаров е човекът с най-безконтролна власт в държавата, го е хванала височинната болест и е загубил чувство за ориентация. До степен, че в официално изявление на прокуратурата обвини бизнесмена, че се опитал да спре прокурорско разследване срещу частен доставчик на енергия. И всъщност г-н Цацаров, а не обратното, е бил подмамен към нерегламентиран контакт в офиса на събрата си по масонска линия Георги Гергов. Което само по себе си е толкова смешно, че Комарницки ряпа да яде“, изтъкна още водещата.

„Ако Сашо Дончев е притискал един главен прокурор, то защо не е бил отрязан и санкциониран по законов ред? И ако това не е станало веднага, то в колко ли други кулоарни съприкосновения е участвал г-н Цацаров? А ако е така, удържал ли е на съблазните? А ако не е удържал, попаднал ли е в зависимости и в какви?

Въпросите набъбват прекалено, за да останат без отговор. След „Яневагейт” с подслушаните разговори между съдийки, които също говореха за порочни зависимости на г-н Цацаров, съвпаденията са прекалено явни, за да минат метър и този път.

Наистина май най-доброто, което би могъл да стори Главния прокурор, за да съхрани достойнството и на Темида, и на дъщеря си, е да се оттегли до провеждането на разследване с участието на независими европейски прокурори, каквото искане назрява и в политическите, и в съдебните среди. И ако се окаже, че е жертва на заговор за дестабилизацията на държавността, както тръбят пеевските вестници, да вземе най-сетне да я стабилизира тая държавност с личен пример. И както му се полага по закон. Иначе рискува психическата стабилност не само на дъщеря си. Цялата остатъчна нация е на път да превърти от лудницата зад кулисите. А от полудели хора може да се очаква голям пожар“, каза на финала на коментара си Люба Кулезич.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Говорите за лудница, луди хора, (които са по върховрте) чудя се дали……..ИМА нррмални,адекватни реагитащи хпра (ЧоВЕЦИ) , За ИЗОБЩО …….!!!!……?????……….