понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Разказ за Йордан Йорданов – Юри, фотографът, който вижда хората зад снимките

Разказ за Йордан Йорданов – Юри, фотографът, който вижда хората зад снимките

Журналистът Георги Караманев представя изкуството на приятеля си Йордан Йорданов – Юри – фотографът, който умее да вижда хората зад снимките, в книгата „И додето се раждат лъчите“.

„Юри е изключителен талант. Повечето фотографи от старото поколение го познават, но, за съжаление, за младите е абсолютно непознат“, разказа Караманев в педаването еМисия България.

„Аналогов творец е, но има много какво да научим от снимките му. Много е пътувал – стигнал е до Монголия и Албания, снимал е българските затвори, психиатрични  клиники. Дълги години е фотограф на списание „Лада“. Той е един многолик фотограф и снимките му заслужават да бъдат показвани“, посочи още журналистът.

Романът, посвете на Йордан Йорданов – Юри, е на границата между биографичното и художественото. Описва кръговрата на личния му живот и професионалния му път – от най-популярното модно списание за времето си, през изоставените български села и затвори до затънтените планини на Албания и Монголия.

Какво е да водиш интересен живот през интересни времена – вижте отговора във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …