понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Разказ от първо лице за победата на Франция над Германия на Евро 2016

Разказ от първо лице за победата на Франция над Германия на Евро 2016

Над 9 милиона французи гледаха пред екраните победата на „петлите“ над световния шампион Германия с 2:0 в полуфинала на Евро 2016. В Германия интересът е бил още по-голям – 30 милиона души са гледали прякото предаване на срещата, което нарежда мача на четвърто място по гледаемост.

Каква е била обаче атмосферата на стадиона в Марсилия сподели сънародничката ни Мария Рангелова, присъствала на футболния сблъсък.

„Беше наистина страхотно , атмосферата беше уникална, всички покрепяха Франция с цялото си сърце. Никой не смееше да си помисли че Германия ще победи“, разказа българката.

Същевременно беше много спокойно, въпреки атентатите отпреди месеци нямаше страх у хората, допълни още тя и посочи, че по улиците има постоянно полицейско присъствие.

С усмивка каза, че не е видяла и много германски фенове на стадиона.

На фона на празника от основаването на Париж (8 юли 52 г. пр. н.е. – бел. ред.) победата на французите срещу Португалия на финала ще им бъде още по-скадка, подчерта Мария, която ще стиска палци на домакините да спечелят европейската титла.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. 4уденко

    Заменяме : Шнелингер, Бекембауер, Оверат, Нетцер, Зелер, Матеус, Румениге и Клинсман със: Мустафи, Боатенг, Кедира, Йозил, Емре Джан, Лерой Зане, Подолски и Гомес и се чудим къде отиде генетичнозаложеният непримирим германски дух за победа . . .