вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Равносметката след верижната катастрофа на магистрала „Тракия“

Равносметката след верижната катастрофа на магистрала „Тракия“

Тежките катастрофи затвориха днес АМ „Тракия“ край Ихтиман и в двете посоки. Сигналът за инцидентите е подаден към 6 часа сутринта, пострадали са над 40 моторни превозни средства, за щастие няма загинали. Над 30 обаче са ранените. В „Пирогов“ днес бяха приети едни от най-тежко пострадалите при катастрофата на АМ „Тракия“. За Би Ай Ти говори зам.-директорът на болницата и шеф на спешното отделение доц. Олег Чолаков.

Останалите пострадали са в ИСУЛ, „Софиямед“ и „Токуда“. Д-р Славчо Близнаков – неврохирург и изпълнителен директор на столичната  МБАЛ “Св. Анна” информира за състоянието на пострадалите.

„В момента всички са настанени в съответните клиники и е назначено лечение, 4 души са настанени в реанимация, защото са в по-тежко състояние. Мога да похваля екипа на Спешна помощ за бързата и адекватна реакция“, заяви д-р Близнаков.
Репортерът на Би Ай Ти Божидар Николов, се включи със свидетелски разказ в студиото на еМисия България.
Автомобилният състезател Крум Дончев даде експертна оценка на катастрофата и съвети към шофьорите.

„Мъгла има, затруднение поради метеорологичните условия на пътя се получава, към които метеорологични условия, хората трябва да се адаптират, но хората няма как да се адаптират, без да са обучавани за тях. Например вие като сте бил обучаван, споменавано ли Ви е, че трябва си пуснете чистачките при мъгла. Подготовката на шофьорите в България не е добра. Това е основна причина за тежките катастрофи у нас“, категоричен е Дончев.

Подробности, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …