сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Рашко Младенов: На 24 май не се чувствам специално, защото културата е мой живот и професия

Рашко Младенов: На 24 май не се чувствам специално, защото културата е мой живот и професия

В един от най-светлите български празници – Денят на славянската писменост и култура, в студиото на „еМисия България“ гостува актьорът, композитор и бивш служебен министър на културата Рашко Младенов.

„Не се чувствам по-специално днес, защото това, което се чества, всъщност е моя живот, моята професия. Даже тези толкова помпозни тържества ми се строиха в повече. Изглежда все едно, че образованието и културата процъфтяват у нас, а не е точно така“, сподели Рашко Младенов.

„Министерството не ми липсва, а и аз бях за малко. Научих доста неща, които ще са ми полезни. Надявам се и аз да съм бил полезен“, обясни още актьорът.

„Хората трябва сами да проявят повече грижа към себе си, към средата, която ги заобикаля. Не може да се чака на това, което каже министерството. Критериите се размазаха много, а все пак трябва да има някакво сито, особено в колективните изкуства“, убеден е театралът.

„Искам много сериозно да подкрепя сегашния министър на културата, защото работих с него три месеца и се впечатлих от неговите познания. Той е човек, който познава всички проблеми. Бих казал на колегите си да му имат повече доверие, да го подкрепят, защото това е един добър избор“, категоричен е Младенов.

Вижте цялото интервю с актьора в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …