четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Рашко Младенов: Казусът с Копривщица е безумие, което никога няма да се случи

Рашко Младенов: Казусът с Копривщица е безумие, което никога няма да се случи

До Министерството на културата не е постъпвало никакво искане за промяна на статута на Копривщица, заяви в телефонно включване в еМисия България служебният министър на културата Рашко Младенов.

Именно ведомството е инстанцията, която има право да реши подобен въпрос и то – по думите на Младенов – след преминаване през безкрайни процедури и инстанции.

Министърът обяви скандала (след като общинският съвет във възрожденския град гласува да бъде отнет статутът му на архитектурно-исторически резерват) като „безумие, което ще свърши така, както е започнало, защото просто не е възможно, каквото и искане да постъпи“.

Той е категоричен, че и на който и да е етап подобно искане не може да получи одобрението на министъра на културата.

Според Рашко Младенов обясненията, че местното население се нуждае от инвестиции и работни места са само „празни приказки“, които прикриват желанието на да се строи, както се случва и в други части на България.

Чуйте коментара му:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …