петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ралица Василева за холивудската суперпродукция, в която се снима у нас

Ралица Василева за холивудската суперпродукция, в която се снима у нас

За мен най-трудното беше, че докато като журналисти, ние сами си пишем нещата, тук трябва да се придържам към някакъв текст и не мога да казвам нещата, както аз си ги чувствам.

Това сподели в интервю за „Просто Диков“ колегата ни от Чикаго Ралица Василева, която бе в София за участие в холивудска суперпродукция, която се снима у нас.

Толкова бях впечатлена от актьорите, те така се вживяха в ролите си, че самата аз забравих, че това е роля и започнах да им задавам въпроси като журналист, сякаш наистина отразявах истинско събитие, разказа Василева, която играе себе си във филма.

Тя сподели, че е била лично поканена да участва в кастинга от кастинг директора в Бояна, която отдавна искала да я включи във филм и най-после намерила идеалната роля за нея.

В лентата, с участието на звезди като Самюел Джаксън, Райън Рейнолдс, Гари Олдман, Салма Хайек и др., Василева влиза в познатото си амплоа и предава на живо от трибунала в Хага (във филма – сградата на Народната банка), както и прави интервюта с жертви на тоталитарното управление на диктатор от Беларус.

Филмът е увлекателен и забавен екшън трилър, но също напомня на хората за тоталитарните режими – тема, която ми допадна много поради нашата собствена история и опит с такъв режим, обяснява журналистката.

Чуйте цялото интервю с нея:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …