четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева: Сега започва най-важната битка на Хилъри Клинтън срещу Доналд Тръмп

Ралица Василева: Сега започва най-важната битка на Хилъри Клинтън срещу Доналд Тръмп

Вчера станахме свидетели на история. Хилъри Клинтън спечели номинацията на Демократическата партия и стана първата жена в американската история кандидат-президент на основна политическа сила. Тепърва започва нейната най-важна битка – срещу Доналд Тръмп. Кампанията започна още снощи, когато Бил Клинтън се изкачи на сцената и даде емоционална и лична реч за съпругата си. Той я описа като най-добрия агент на промяната.

Това изтъкна Ралица Василева в пряко включване от Филаделфия, където се провежда конференцията на Демократическата партия.

Тя отбеляза още, че вчера вечерта Мадлин Олбрайт също е изказала подкрепата си за Хилъри Клинтън, като е посочила, че се страхува от външната политика на Тръмп и затова Хилари трябва да стане президент.

„Все още се чувства недоволството на привържениците на Бърни Сандърс, които по време на вота, при който Хилъри спечели номинацията, се надвикваха и освиркваха с нейните делегати. Те не се примиряват с това, че Хилъри Клинтън е спечелила номинацията, смятат, че партията е била пристрастна и това е нечестен процес.  Четох статистика, според която половината от делегатите на Сандърс все още не са решили и не знаят дали ще гласуват за Хилъри Клинтън“, подчерта Ралица Василева.

В края на вечерта самата Хилъри Клинтън каза във видеопослание: „На тези момичета, които все още не са си легнали, искам да кажа, че аз мога да стана първата жена президент на САЩ, но една от вас ще бъде следващата“, заключи тя.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …