вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева: Сега започва най-важната битка на Хилъри Клинтън срещу Доналд Тръмп
RALICA_FLORIDA картинка

Ралица Василева: Сега започва най-важната битка на Хилъри Клинтън срещу Доналд Тръмп

Вчера станахме свидетели на история. Хилъри Клинтън спечели номинацията на Демократическата партия и стана първата жена в американската история кандидат-президент на основна политическа сила. Тепърва започва нейната най-важна битка – срещу Доналд Тръмп. Кампанията започна още снощи, когато Бил Клинтън се изкачи на сцената и даде емоционална и лична реч за съпругата си. Той я описа като най-добрия агент на промяната.

Това изтъкна Ралица Василева в пряко включване от Филаделфия, където се провежда конференцията на Демократическата партия.

Тя отбеляза още, че вчера вечерта Мадлин Олбрайт също е изказала подкрепата си за Хилъри Клинтън, като е посочила, че се страхува от външната политика на Тръмп и затова Хилари трябва да стане президент.

„Все още се чувства недоволството на привържениците на Бърни Сандърс, които по време на вота, при който Хилъри спечели номинацията, се надвикваха и освиркваха с нейните делегати. Те не се примиряват с това, че Хилъри Клинтън е спечелила номинацията, смятат, че партията е била пристрастна и това е нечестен процес.  Четох статистика, според която половината от делегатите на Сандърс все още не са решили и не знаят дали ще гласуват за Хилъри Клинтън“, подчерта Ралица Василева.

В края на вечерта самата Хилъри Клинтън каза във видеопослание: „На тези момичета, които все още не са си легнали, искам да кажа, че аз мога да стана първата жена президент на САЩ, но една от вас ще бъде следващата“, заключи тя.

Вижте също

medici

10 години от освобождаването на българските медици в Либия

През 2007 година благодарение на дипломатически совалки и усилията на бившата френска първа дама Сесилия …