понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева от Кливланд за скандала с Тед Круз и очакванията от „нощта на Тръмп“

Ралица Василева от Кливланд за скандала с Тед Круз и очакванията от „нощта на Тръмп“

Тече трескава подготовка на конференцията на републиканците в Кливланд за кулминацията тази вечер, през която се очаква Доналд Тръмп официално да приеме номинацията за кандидат-президент на Републиканската партия. Обстановката там продължава да следи нашият колега Ралица Василева.

По думите й обаче всеки там говори за речта на републиканеца Тед Круз (който бе негов конкурент), който бе силно освиркан, след като призова хората да гласуват по съвест, без дори да споменава името на Тръмп.

Василева припомни, че всички бивши канидат-президенти на партията бях поели ангажимент да подкрепят избраника, независимо кой спечели. Тед Круз обаче не го направи, за което самият Тръмп пусна туйт с обвинението, че съпартиецът му не е спазил обещанието си.

Получи се хаос, като скандалът засенчи дори голямата и многоочаквана реч на Майк Пенс, губернатора на Индиана, който прие официално номинацията си като вице-президент.

Василева отбеляза, че стореното от Круз се определя като невиждано от анализаторите, тъй като обикновено на подобни събития всичко е много регламентирано предварително.

Личи си колко е разединена тази партия, а днес имаше и още едно противоречие, което се появява между Пенс и Тръмп, отбеляза още тя. Докато Пенс казва, че Тръмп ще е яростен защитник на своите съюзници от НАТО и по света, то Тръмп заяви в интервю за „Ню Йорк Таймс“, че не може да гарантира автоматично подкрепа за съюзниците – нещо, което също е нечувано досега.

Със сигурност тази вечер ще има голямо шоу, Тръмп ще приеме официално номинацията, ще говори и дъщеря му Иванка Тръмп, която е уважавана като много добър оратор дори от критиците му, заключи Ралица Василева.

С кой успя да поговори тя в коридорите на залата – вижте в пълното й включване във следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …