понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева от Кливланд за речта на Мелания Тръмп, силните оратори от първата вечер и какво да очакваме от конференцията на Доналд Тръмп

Ралица Василева от Кливланд за речта на Мелания Тръмп, силните оратори от първата вечер и какво да очакваме от конференцията на Доналд Тръмп

Ралица Василева е в Кливланд, където следи на живо ключовата конференция на Републиканската партия.

„Взривиха се американските и световните медии веднага след речта на Мелания Тръмп, която представи своя съпруг по време на първата вечер от конференцията. Първоначално речта й беше много добре приета, но малко по-късно се появиха тези твърдения и доказателства, че речите на Мишел Обама от 2008 г. и на Мелания Тръмп много си приличат“, разказва Ралица Василева.

Тя е разговаряла с жена, която от 25 години прави закуски на хората в малко градче. Дамата разказала, че първото нещо, което е чула рано сутринта на другия ден, са реакциите за речта. „Не е можела да повярва на това. Двете речи подозрително си приличат, а това още повече обърква гласоподавателите“, допълва Ралица Василева.

В същото време от кампанията на Доналд Тръмп категорично отричат да има плагиатство и дори остро осъждат Хилъри Клинтън, че темата прекалено много се раздува.

„Всичко това засенчи един много силен ден, който бе и първият ден от конференцията в Кливланд“, коментира от мястото на събитието Василева.
Много силни оратори са говорили по време на конференцията, а фокусът е бил безопасността на Америка. Тя е успяла да разговаря и с един от главните оратори, който е станал свидетел на атаката в Бенгази през 2012 г., когато загина американският посланик в Либия и още двама американски служители там.

Ерик и Тифани – две от децата на Доналд Тръмп ще се опитат да обрисуват нов образ на баща си. Тази вечер те ще направят опит да го представят в друга светлина – като баща и добър бизнесмен. Лидерите на двете камари на Американския конгрес също ще се изкажат тази вечер. Двама от опонентите на Тръмп за президентския стол ще говорят пред публиката – Крис Кристи и Бен Карсън.

„Много фрапантна е липсата на ключови лидери от Републиканската партия, които бойкотират кандидатурата на Тръмп. Това са двамата живи републикански президенти – Джордж Уокър Буш и Джордж Хърбърт Уокър Буш. Уилърд Мит Ромни също не е на конференцията“, обобщи Ралица Василева.

Очакват се протести и отвън пред залата. Ралица Василева следи отблизо всичко, което се случва по време на конференцията на Републиканската партия в Кливланд. Следете всички подробности, интересни анализи и коментари само по Би Ай Ти.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …