четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева от Кливланд: Майк Пенс трябва да балансира липсата на държавнически опит на Тръмп

Ралица Василева от Кливланд: Майк Пенс трябва да балансира липсата на държавнически опит на Тръмп

Републиканците все още се опитват да се обединяват около кандидатурата на Доналд Тръмп. Вмомента е много спокойно в залата в Кливланд, защото се подготвят за вечерта, когато ще бъде номиниран кандидатът за вицепрезидент – Майк Пенс. Чистят, репетират, проверяват звука, но снощи залата беше наелектризирана, когато Доналд Тръмп събра магическите 1237 делегата и официално бе обявен за кандидата на републиканците за президент.

Това коментира Ралица Василева в директно включване от Конференцията на Републиканската партия в Кливланд, която Би Ай Ти следи от дни.

Кой е Майк Пенс? Той е губернаторът на Индиана. Много интересна съпоставка става между него и Тръмп, защото той всъщност е избран да балансира Тръмп. Докато Тръмп е непредвидим, колоритен, то Майк Пенс е сдържан човек. Той е традиционен политик, с много опит в управлението, затова е важно да балансира липсата на държавнически опит на Тръмп, който е бизнесмен, подчерта Ралица Василева.

По думите ѝ републиканците искат да предложат кандидатура, която съчетава бизнесмена, който обещава да създава работни места, с държавника, който знае как точно да реализира тези идеи

„Преди да бъде обявен за кандидат-вицепрезидент от Тръмп, Майк Пенс не беше съгласен с призива на милиардера да бъде временно спрян достъпа на мюсюлмани до САЩ. Те се различават и по един от най-щекотливите въпроси в Америка – този за абортите. Майк Пенс е един от няй-яростните противници на абортите, докато Доналд Тръмп прави изключения, макар също да е срещу абортите и да не смята, че трябва да бъдат разрешени, добави тя.

Казват че Доналд Тръмп за пръв път постъпил с разум с избора на вицепрезидент, отбеляза Василева.

Очакваме четвъртък да бъде кулминацията, когато Доналд Тръмп и Майк Пенс официално ще приемат номинацията, и тогава вече започва истинската надпревара с както се очаква Хилъри Клинтън, която ще бъде номинирана другата сецмица във Филаделфия. Би Ай Ти ще проследи и конференцията на Депократическата партия, завърши Ралица Василева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Александър

    Като, че ли се задава криза на световни лидери във водящи държави. Вижда се разминаването на очакванията на гражданите и криза на държавници.