сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева от финалната вечер в Кливланд: Тръмп очерта една доста мрачна картина за САЩ

Ралица Василева от финалната вечер в Кливланд: Тръмп очерта една доста мрачна картина за САЩ

Америка над всичко и строг ред и законност – това бяха основните акценти в речта на Доналд Тръмп на конгреса на републиканците снощи, когато той официално прие да бъде кандидата за президент на Републиканската партия. На мястото на събитието в Кливланд, Охайо, отново бе колегата ни Ралица Василева.

Тръмп очерта една доста мрачна картина за САЩ – застрашена от мюсюлмани, имигранти, нечестни търговски отношения, обобщи тя.

По думите й Тръмп се е изказал особено остро за мигрантите, заканвайки се да вземе сериозни мерки и разказвайки истории на убити от мигранти американски граждани.

Ралица Василева е разговаряла и с наши сънародници там, обезпокоени, че имигрантите се поставят под общ знаменател като национална заплаха.

Междувременно статистиките сочат обратното – че мигрантите са дори най-малко склонни да извършват престъпления, тъй като не искат да попадат в полезрението на властите.

Основното впечатление на Василева от конгреса е, че той е бил напълно нетрадиционен и пълен с изненади, като буквално всички правила са били нарушени. По думите й обаче протестите и размириците около конференцията са били много по-малко от очакваното.

Най-сериозното беше изгарянето на американското знаме от едни демонстранти пред залата, но не се сбъднаха най-лошите очаквания на властите, въпреки огромното напрежение в САЩ в момента, заключи Василева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …