събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ралица Василева от Филаделфия: Истинската битка за Белия дом започва от днес

Ралица Василева от Филаделфия: Истинската битка за Белия дом започва от днес

От днес започва същинската надпревара за Белия дом. Вчера официално Хилъри Клинтън прие номинацията на Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ, разказа Ралица Василева от Филаделфия, Пенсилвания.

„Двамата кандидати ще трябва да имат несломим дух. Станахме свидетели на исторически момент с номинацията на Хилъри Клинтън. Имаше дух, настроението беше наелектризирано и емоционално. В залата нямаше къде игла да падне. Имаше правостоящи и всеки поглъщаше думите, които Хилъри Клинтън казваше“, разказа Ралица Василева.

Клинтън е казала по време на конференцията, че Америка има заклети врагове и че тя е лидерът, който може да поведе страната в трудни времена. Тя е заявила готовност да бъде главнокомандващ и се позовава на собствения си опит. Пред делегатите Клинтън е казала, че опонентът й Доналд Тръмп няма темперамента да поведе Америка, защото всява страх и се опитва да разделя американците.

„Неслучайно Клинтън е избрала Филаделфия за конференцията. Това е люлката на Америка и тук е обявена независимостта“, припомни Ралица Василева.
Хилъри Клинтън е била представена и от дъщеря си Челси. Тя разказала, че майка й никога не се отказва, защото винаги има предвид хората, за които се бори. Сега предстоят срещи с избиратели в Пенсилвания и Охайо, които са много ключов щати.

„Повечето анализатори казват, че тя трябва да докаже, че е човек, който ще промени живота на американците. Хората са настроени против елита и номенклатурата и я познават като човек от политическия елит. Това ще бъде най-трудното за нея“, коментира Василева.
Вижте повече от Ралица Василева, която е във Филаделфия и следи надпреварата за Белия дом в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …