петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ралица Василева: Клинтън води пред Тръмп, но може да има и обрат

Ралица Василева: Клинтън води пред Тръмп, но може да има и обрат

Ралица Василева обобщи информацията, данните и настроенията преди предстоящите избори за президент в САЩ в предаването „Просто Диков“.

Тя разказа, че директорът на ФБР е оневинил Хилари Клинтън и припомни скандала, който избухна с имейлите. „Вчера директорът на ФБР каза, че отново се колебае дали да не отвори отново разследването“, посочи Василева и добави, че той погазва неписаното правило дни преди изборния процес, ако не си сигурен и нямаш доказателства, да не съобщаваш такава информация. В крайна сметка той обяснил, че няма да повдига криминални обвинения срещу нея.

„Тръмп казва, че не му вярва, защото не било възможно да разгледа тези хиляди нови мейли. Всичко това е много интересно, но и обезпокояващо“, анализира Василева. Тя посочи, че Министерството на правосъдието е било възмутено от ФБР и има разделение между двете власти.

Според предварителните проучвания на нагласите Хилари Клинтън води с 4% пред Доналд Тръмп. „Но всичко е възможно, обрат е възможен. Важно е да се знае, че хората не гласуват директно за Тръмп или Клинтън. Те ще гласуват за партийни делегати, които ще дадат своя глас за някой от двамата кандидати. По-важен е не процентът в цялата страна, а борят на делегатите“, обясни Василева.

„270 е магическото число. В момента Клинтън няма 270, но има 39 делегата повече от Тръмп. Северна Каролина и Флорида са най-оспорваните щати. Охайо е много важен щат за Тръмп, защото републиканец не е печелил избори, без да спечели Охайо. Двамата кандидати до последно ще обикалят в битка за по-голяма подкрепа“, анализира Василева.

Чуйте повече в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …