вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Радостин Василев: БФС можеше да помогне на ЦСКА за „Лига Европа“, но сега са аут и за следващия сезон

Радостин Василев: БФС можеше да помогне на ЦСКА за „Лига Европа“, но сега са аут и за следващия сезон

Специален гост в студиото на „Спорно за спорта“ е спортният юрист Радостин Василев. Той коментира финансовият отчет на „Черно море“, където става ясно, че клубът е с над 50 млн. лева задължения.

„Аз не съм в състояние да дам оценка дали е възможно, повечето отбори в България се издържат чрез заеми от собствениците си, заради сложната среда и невъзможността да се издържат от продажба на билети или фен артикули. Това води в техните финансови отчети до големи загуби, а това от своя страна е предпоставка за неучастие в турнирите на УЕФА“, заяви Василев.

„Това не означава, че клубът е в несъстоятелност, едва след не публикуването в три поредни годишни финансови отчета, може да се стартира процедура по несъстоятелност“, допълни Василев.

Радостин Василев коментира и казусът ЦСКА.

„За ЦСКА започват да се случват хубави неща. Лига Европа и европейските турнири не са най-важното за ЦСКА. Най-важното беше да се запази ЦСКА като отбор. През последната седмица ми изпращат редица документи свързани с ЦСКА. Ако тези документи са истински излиза, че можеше ЦСКА да играе в Лига Европа.

Целият коментар на Радостин Василев по казуса ЦСКА, вижте във видеото.

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …

2 коментара

 1. Ивайло Игнатов

  Всичко, което казва Радостин Василев голяма част от феновете на ЦСКА отдавна го знаем!

 2. Ивайло Игнатов

  Kostadin Petkov
  2 hrs ·
  Бих посъветвал журналистите, които имат интерес по темата Бербатов и ЦСКА, да направят едно интервю с Емил Данчев и да го попитат дали Гриша Ганчев не го е попитал, в качеството му на мениджър на Бербатов, дали може да покани Бербатов да играе в ЦСКА и при какви условия. В присъствието на Стойне Манолов, Емил Димитров и други известни личности гравитиращи около ЦСКА….
  И ако е така какъв е бил отговорът на г-н Данчев….