понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Радостин Василев: БФС можеше да помогне на ЦСКА за „Лига Европа“, но сега са аут и за следващия сезон
cska

Радостин Василев: БФС можеше да помогне на ЦСКА за „Лига Европа“, но сега са аут и за следващия сезон

Специален гост в студиото на „Спорно за спорта“ е спортният юрист Радостин Василев. Той коментира финансовият отчет на „Черно море“, където става ясно, че клубът е с над 50 млн. лева задължения.

„Аз не съм в състояние да дам оценка дали е възможно, повечето отбори в България се издържат чрез заеми от собствениците си, заради сложната среда и невъзможността да се издържат от продажба на билети или фен артикули. Това води в техните финансови отчети до големи загуби, а това от своя страна е предпоставка за неучастие в турнирите на УЕФА“, заяви Василев.

„Това не означава, че клубът е в несъстоятелност, едва след не публикуването в три поредни годишни финансови отчета, може да се стартира процедура по несъстоятелност“, допълни Василев.

Радостин Василев коментира и казусът ЦСКА.

„За ЦСКА започват да се случват хубави неща. Лига Европа и европейските турнири не са най-важното за ЦСКА. Най-важното беше да се запази ЦСКА като отбор. През последната седмица ми изпращат редица документи свързани с ЦСКА. Ако тези документи са истински излиза, че можеше ЦСКА да играе в Лига Европа.

Целият коментар на Радостин Василев по казуса ЦСКА, вижте във видеото.

Вижте също

lyvici

Младите лъвици на България „схрускаха“ САЩ на Световното по волейбол

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 20 години надигра САЩ с 3:2 …

2 Коментари

 1. Ивайло Игнатов

  Всичко, което казва Радостин Василев голяма част от феновете на ЦСКА отдавна го знаем!

 2. Ивайло Игнатов

  Kostadin Petkov
  2 hrs ·
  Бих посъветвал журналистите, които имат интерес по темата Бербатов и ЦСКА, да направят едно интервю с Емил Данчев и да го попитат дали Гриша Ганчев не го е попитал, в качеството му на мениджър на Бербатов, дали може да покани Бербатов да играе в ЦСКА и при какви условия. В присъствието на Стойне Манолов, Емил Димитров и други известни личности гравитиращи около ЦСКА….
  И ако е така какъв е бил отговорът на г-н Данчев….