вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Радио мост“ – първото българско предаване в радиоефира на Валенсия

„Радио мост“ – първото българско предаване в радиоефира на Валенсия

На 1 март тази година в радиоефира на Валенсия започна първото българско предаване „Радио мост“ с водещ Румяна Атанасова. С нея разговаряхме в еМисия България.

Предаването се излъчва всеки вторник от 20.15 ч., като говори за актуалните проблеми на българите там, разказва истории на успели нашенци, дава информация и съвети по злободневни проблеми.

Атанасова разказва, че самите собственици на испанското радио RW Radio, по което върви предаването, са предложили то да бъде направено, тъй като във Валенсия има много българи, пет български асоциации и пет училища.

Тя отбелязва, че много от децата на българските семейства са родени там, учат в испански училища и имат затруднения с усвояването на българския.

„Тук е много трудно, наистина, има нормативи и всичко се спазва, иначе имаш сериозни проблеми“, казва още Атанасова.

Какво събира сънародниците ни във Валенсия и какво да очакват от „Радио мост“ – чуйте в предаването:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Охо…тази вещерка от Канал 3, вече с международна кариера!!! В колко часа е предаването за разваляне на черна магия и за други „актуални проблеми“?