петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Хайд Парк / Радина Ралчева: Валери Симеонов няма никакъв шанс да ме върне, заради хора като него напускаме България
radina

Радина Ралчева: Валери Симеонов няма никакъв шанс да ме върне, заради хора като него напускаме България

Валери Симеонов няма никакъв шанс да ме върне. Аз не съм икономически, а осъзнат, дори психологически емигрант, така че възможността е нулева.

Това заяви в скайп връзка по „Хайд парк“ пиар специалистът Радина Ралчева, която от два месеца е в Германия, след като написа вълнуващ прощален статус за избора си да емигрира от страната си – въпреки дългогодишната успешна кариера, гражданския активизъм и многото приятели. Тя визира идеята на Симеонов да връща българите от чужбина с големи заплати.

Напротив, по думите й именно Симеонов и хората като него са една от причините българите с визия за живота си, които мислят и желаят да се справят сами, да напускат страната.

„След два месеца извън страната продължавам да се вълнувам от това, което става в България, но от далече то не ми изглежда по-добро, а дори по-лошо. България изглежда провинциално, намръщена и сякаш не част от големия дневен ред“, признава Радина Ралчева.

„Ако в Германия гражданинът Х не гледа телевизия един месец, това по никакъв начин няма да повлияе на начина му на живот. Властите тук нямат изобщо потребността да правят и не се занимават с генерални промени в живота на гражданите, а просто искат да го направят по-лесен и удобен. Гражданите не са под напрежение да бъдат в течение на обществения живот, за да не пропуснат нещо, което може да му повлияе драстично или да го промени. Вълнуват ги много по-широки теми“, казва още Ралчева за живота в Германия.

Вижте разговора:

https://youtu.be/jfTnvvAn_YU

Вижте също

PARK_HRISTO_IVANOV

Христо Иванов за великите уроци на доц. Кристиан Таков, заплахите пред демокрацията и зависимостите на съдебната власт

Председателят на „Да, България“ Христо Иванов гостува в студиото на „Хайд парк“. През изминалата седмица …