четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Радина Ралчева и Вени Марковски със съвети как да различаваме политическите тролове

Радина Ралчева и Вени Марковски със съвети как да различаваме политическите тролове

Пиар експертът Радина Ралчева гостува в студиото на еМисия България, а общественикът Вени Марковски се включи по скайп. Двамата експерти анализираха поведението на политическите тролове и как можем да ги различаваме в социалните мрежи.

„Троловете като явление не тръгват от политиката, а от корпоративните сфери. В един момент самите те си дадоха сметка, че работи против тях, но това явление не отмря. Виждаме го в политическия сектор. Винаги, когато приближават кампании и избори започва активизация, защото обичайно те са платени служители, които пребивават без да имат лице, история и продължително присъствие в дадени социални мрежи“, коментира Радина Ралчева.

Тя подчерта, че тези хора имат едни и същи характеристики и са много агресивни, а са агресивни, защото са безнаказани.

Вени Марковски коментира, че политическите тролове не са много по-различни. Когато се обсъжда важна политическа или икономическа тема, те отклоняват разговора в посока, която не е конструктивна и да въведат тон, в който останалите участници да се огорчат, разочароват и да напуснат пространството, в което става разговора – фейсбук или друга социална мрежа.

„Троловете си съществуваха и преди интернет. Сега обаче са анонимни. Ако си представите партийно събрание от преди 10 ноември този, който отклонява темата, се нарича трол“, посочи Марковски.
Интернет им даде по-лесна за достъп трибуна, обясни Вени Марковски.

„Те са организирани. Това не е израз на лично мнение, а координирана атака. Те работят винаги в пакет, защото така създават фалшивата представа, че тяхната визия е по-вярна. Усещането обаче е измамно. Те са изключително деструктивни. Не са там за диалог и няма защита на тези с аргументи, а са агресивни и атакуват лично. Целта не е изясняване на позиции, а да убият нечие мнение“, анализира Радина Ралчева.

Тя препоръча на всеки, който има съмнения, да подава сигнал.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  АбсолютноНавременна СвръхВажна тематика ! – Chapeau !, г-ци Узунова&Ралчева и г-да Вълков&Марковски.
  ….и да Сме Тотално Откровени :
  – очевидно Има съответно финансиране на троливач(к)ите !, което в условията на Продължаващата задунайскогубернистическа Воня у Нас иде Единствено-и-Само от ‘наште’ партии Бъркайки в НашияСобствен Данъкоплатски джоб ….ерго – Ни трябва Механизъм за Блокиране на това финансиране
  – напълно подкрепяйки г-ца Ралчева и г-н Марковски – позволете да отбележа че ‘арсеналът’ на ‘наште’ интернетШитиве е Невероятен ! – от Лавинни Целеви акции до целево Освинване на профили/акаунти (хеле пък ако профилът/акаунтът Е от/виа Български интернет доставчик/провайдер !)
  ….и FinalCut-a е – Българското интернет Пространство е Целево и Систематично Освинвано от ясно#Кой !

  Сумарно :
  а. Ни трябва Български интернет Регистрар ! (структура на Неформален принцип, която Да осигури Чистотата на комуникацията в Българското интернет Пространство)
  ….която очевидно ще Е ОсновоПолагаща И за Идващите интернет Вотирания и Правителства.