понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Радан Кънев ще създава солидна дясна алтернатива на сегашното управление
Снимка: БГНЕС

Радан Кънев ще създава солидна дясна алтернатива на сегашното управление

„Мога да кажа каква ще бъде политическата борба на 2016 година – на създаване на реална, солидна дясна алтернатива на сегашното управление. ГЕРБ показа, че предпочита да управлява в сегашните условия и си избра подходящите партньори за това – ДПС и АБВ“. Това заяви в еМисия България лидерът на ДСБ и отскоро депутат в опозиция Радан Кънев.

Той обобщи отминаващата вече 2015-а като „година на политическо колебание, компромисът беше част от него. Компромисите са положителни, те са необходими. Колебанието е да не знаеш какво целиш. Имаме доминираща партия, макар и слабо доминираща. Имаме и доминиращ лидер, на моменти всевластен. Когато те нямат посока, автоматично и обществото се оказва без посока. Ние се опитахме да компенсираме липсата на сила и посока, но не успяхме“.

„Бяхме на крачка от това да започнем разплитане на възела в правилната посока. В крайна сметка премиерът Борисов и партията му трябваше да направят сериозен избор и ГЕРБ избраха да останат в статуквото“, добави той по темата за неуспялата съдебна реформа.

„В политиката няма светци. Всеки, започнал промяна, я е започнал на база нередности. Не можем да чакаме от небето да падне светец. С наличния материал и в ситуация с доминираща политически партии могат да станат промени донякъде. Колко сме били оптимисти – едно на ръка, важното е, че опитахме“, каза още той за участието на партията му в управлението в последната година.

Радан Кънев коментира и ситуацията в Реформаторския блок: „Има хора в РБ, които не виждат възможност за опозиция, считат го за смъртоносно за всяка една партия и виждат бъдещето на РБ през тесен съюз с ГЕРБ, което значи да се молят на Борисов и Цветанов за места в листи. Има други, които смятат, че в даден момент може да си в опозиция. Излизат от балканския модел, разбират, че властта може да се управлява и от опозиционната страна“.

Той призна, че властта се услажда, а апетитът за нея идва с яденето. Призна още, че за себе си е залитнал – на моменти заради липсата на опит, средата, особеностите на характера си.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

10 коментара

 1. Udovolstvie e za men da vi slusham. kakto i gospodin Kostov. Uspeh, s vas sam.

 2. България има нужда от една наистина дясна партия.

 3. Светлин Черноморски

  Към „една българка“:… Което означава, че нищо от смисъла в думите не си разбрала, госпожо! Самото тълкуване издава твоето мислене, а щом Радан Кънев не можеш да разбереш какво казва, значи диагнозата ви е сериозна.

 4. Димитър

  използвайте някоя доказана платформа за да дистрибутирате материалите си, сигурен съм че има достатъчно които ще ви излязат безплатно

 5. Едната българка гледа през замърсени очила. А с бистър поглед виждаме все по-ясно правилния човек в лицето на Радан Кънев. Желая му успешна 2016 г. Също и на всички Българи, Турци, Арменци, Руснаци….- всички-от А до Я.

 6. Михаил Влахов

  Абе хора, направете си сайта така, че да може всяко едно видео да се рендира нормално и да се гледа без досадното накъсване, което е сега. Нищо не се разбира, а е интересно.

 7. Изключителен е Радан! Желая му успех от все сърце. Дано да успее да промени Клета Майка България… Че има много за чистене…

  Една лека критика към bitelevision.com: Много е неприятно да се пускат автоматично всички клипове. Направете ги пасивни, когато потребителят иска, сам да си ги пусне. Сега отивам на статията с интервюто, пуска се то, успоредно с него се пуска в дясната лента телевизията на живо, настава една какафония… Не мисля, че е добре така.

 8. Много точен! Много хора схващат вече, че в политиката има и достойни Човеци и се открои кои са те! Браво, Достойни!

 9. Mnogo tryabva se rendosva i hora na cest-ta da se nameruat,no i takiva ,da,da
  .,i da pometat .i drugi raboti da se zapoccnat !?!..,i oshte rabotata nyama da e dovolna i vodima

 10. Една българка

  „…което значи да се молят на Борисов и Цветанов за места в листи…“. Значи въпросът опира до това, да се молят на Радан за места в листи, нали така?