петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Радан Кънев пред Стажанта за корупцията, обществените поръчки и отношенията с „Да, България“

Радан Кънев пред Стажанта за корупцията, обществените поръчки и отношенията с „Да, България“

ДСБ много отдавна, много преди създаването на „Да, България“, е заявила своята официална позиция на национално събрание. Това заяви Радан Кънев пред Стажанта в отговор на въпроса защо от „Да, България“ зависи дали ще направят коалиция.

„Аз бях избран за председател на ДСБ с такава програма – създаване на широк антикорупционен блок, който да може да промени България след предсрочните избори. Колкото по-бързо, толкова по-добре“, заяви Кънев.

„Реформаторският блок трябва да пробва коалиция с ГЕРБ – там има читави хора, ние сме отворени за тях. Но, ако са решили да вървят към този безумен формат – РБ 2, неговоро място е в ГЕРБ“, обяви Кънев.

Той коментира и делата срещу Христо Бисеров и Владимира Янева – прокуратурата публично е развивала тези, без да се опитва да събира доказателствен материал. Същото е с обвинението и срещу Трайчо Трайков, смята Кънев.

По думите му, прокуратурата има едни свободни съчинения за пиар цели и други, които внася в съда и които винаги се оказват негодни съдът да осъди някого, особено когато става дума за корупция. Той е на мнение, че в прокуратурата има читави и свестни хора, които са смачкани от малка върхушка, която властва от ерата „Филчев“ и от времето на Тодор Живков.
Радан Кънев коментира и ситуацията с АМ „Хемус“ като основен приоритет. „Ние с Павлова сме избрани за депутати от Варна. Такива обещания се ляха и за „Хемус“, и за Русе-Варна“, припомни Кънев.

„Тези нагласени обществени поръчки, целта им е да отидат в един политико-икономически кръг, който аз наричам Борисов-Пеевски, водят до много прост резултат – или има публичен скандал и я спират, или има незаконно нагласена обществена поръчка, която ще бъде спряна от съда. Има едно страхотно забавяне на обществена поръчка от лакомия“, подчерта Кънев.

Той е на мнение, че всички големи обществени поръчки са приключили на двойно по-високи цени от тези, които са спечелили търга, а това е забранено при европейските проекти. „Хапката е огромна и корупцията спира важни проекти за България“, на мнение е Кънев. Той коментира и тол-системата като обясни защо тя е важна за страната.

Чуйте целия разговор на Стажанта с Радан Кънев в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. потополк Ташакофф

    мръсно и много меризливо лайно от старо свинско