събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Радан Кънев пред Стажанта: ГЕРБ готви партиен послушник за президент, трасира пътя на левия кандидат

Радан Кънев пред Стажанта: ГЕРБ готви партиен послушник за президент, трасира пътя на левия кандидат

Не зная кой е кандидатът на ГЕРБ за президент, но знам, че подготвят партиен послушник, което е тъжно, защото така трасират пътя на ляв президент. Но тук ние трябва да се противопоставим с достатъчно силна кандиатура, така че да има трима играчи, а не – двама.

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на групата на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев пред микрофона и камерата на Стажанта.

Кънев каза още, че не отчита като своя грешка заявката за подкрепа на президента Росен Плевнелиев за втори мандат, като подчерта, че това е било оферта към ГЕРБ, чийто отговор е бил отхвърлянето на ветото на държавния глава на спорните текстове от Изборния кодекс, засягащи гласуването на сънародниците ни в чужбина.

„Институционалната война на прокуратурата срещу МВР е един от сигурните белези за разлагането на властта. На фона му ние трябва да дадем алтернатива, каквато ГЕРБ не можа да даде, а от ДСБ дадохме ясната рецепта. В перфектния вариант – първа стъпка е организационно обединение на Реформаторския блок, втора стъпка е неговото рязко разширяване с гражданско участие в нов десен проект. Ако има съпротива в това отношение, то другият вариант е изграждане на нов, десен проект, основан изключително на мощно гражданско участие“, категоричен е Кънев.

Той посочи още, че на 16 юли има отчетно-изборно събрание на ДСБ, на коетоще бъде избиран нов председател и ново ръководство на партията.

„По всяка вероятност аз ще се кандидатирам с такава програма – последно усилие за консолидация на Блока и след това, ако не стане, ускорено движение от ранна есен за създаване на нов десен граждански проект“, декларира Кънев и допълни, че не ще направи последен опит за обединението на десницата около РБ.

По-рано Стажанта потърси коментар от Славчо Атанасов, от Патриотичния фронт, който бе избаран за шеф на парламентарната комисия по култура и медии и така смени на поста Поли Карастоянова

Той каза, че препочита да навлезе в работа на комисията преди да коментира директни въпроси. И допълни, че новият си пост приема като голямо предизвикателсство.

Доскорошният му колега от ПФ и настоящ независим депутат Велизар Енчев пък заяви пред Стажанта, че Полина Карастоянова е отстранена като акт на отмъщение на Валери Симеонов, защото си е позволила да подкрепи решение, което е в духа на европейските директиви, за казаните за ракия.

„Тя е наказана, защото е гласувала със съпредседателя на ПФ Красимир Каракачанов и Емил Димитров. По отношение на нея се прилага репресията, но по отношение на Каракачанов – не. Ние виждаме диктаторския стил на управление на Валери Симеонов’, категоричен е Енчев.

По повод скъсаната в ефир снимка на президента Росен Плевнелиев от сценарист в „Шоуто на Слави“, Стажанта потърси мнението на Росен Петров от БДЦ, който дълги години бе сценарист в предаването.

„Аз съм бил от това шоу, уважам колегите си там, но да се скъса снимката на президента е недопустимо. Каквото и име да носи, каквито и идеи да изповядва, каквато и външна политика да води, все пак това е главнокомандващият, държавният глава, президентът на Републиката. Недопустимо е да се къса снимка. Казвам го като човек, който също е правил големи грешки в ефир, за които после е съжалявал. Мисля, че моите колеги допуснаха грешка и се надявам, че те самите вече са го осъзнали“, коментира Росен Петров.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Излишни толерантности, г-н Диков…
    – Махаме партиите. Се селектират 50тина Знаещи-и-Можещи Българ(к)и БЕЗ АбсолютноНикакви партийщинки. …а към Локалните администрации – СтриктноЛокален подход.