неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Радан Кънев: Кандидатът на ГЕРБ е кандидат на машината на Цветанов

Радан Кънев: Кандидатът на ГЕРБ е кандидат на машината на Цветанов

Лидерът на ДСБ Радан Кънев бе гост на Полина Паунова и коментира кандидатурата на Трайчо Трайков за предстоящите президентски избори, бъдещето на Реформаторския блок и данните, които банкерът Цветан Василев споменава в последното си интервю.

„Целта на президентските избори е да бъде избран най-добрият държавен глава, който да обединява и да бъде много ясен коректив на останалите власти в държавата. Президентът не може да бъде нито на власт, нито в опозиция. Той трябва да бъде коректив“, заяви Радан Кънев. Той посочи, че Трайчо Трайков е бил коректив и като министър, което определи като по-трудна задача.

„Тогава Трайчо си тръгна заради позициите си за АЕЦ „Белене“ и Южен Поток и основно заради открития конфликт с Валентин Златев“, посочи Радан Кънев. „Няма съмнение, че друг подходящ кандидат за президент би бил Христо Иванов, но той отказа“, добави още лидерът на ДСБ.

Той обясни, че много политици обичат да си правят планове какво ще направят след загубата и без сами да се усетят започват да работят за провал. „Аз съм в политиката от доста години. В главата ми няма сценарий при загуба“, обясни Кънев.

Лидерът на ДСБ каза, че в рамките на Реформаторския блок ще работи за две неща – за общ кандидат за президент, което вече е налице и за организационна консолидация. „Блокът се оказа успешен електорално и безполезен политически“, смята политикът. Той сподели, че е останал приятно изненадан от факта, че Реформатоският блок е успял да се обедини около кандидатурата на Трайчо Трайков.

Според него има възможност той да бъде на балотаж. Радан Кънев каза, че знае кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ. „Кандидатът на ГЕРБ е кандидат на машината на Цветанов. Борисов се опитва да целуне всички пръстени в международната политика едновременно. Той се върти като пумпал“, коментира Кънев. Той вярва, че Трайков има всички шансове да бъде президент, ако се бори мъжки и смята, че може да привлече много гласове и извън РБ. „Той е истински български националист с прозападни убеждения“, обясни лидерът на ДСБ.

На въпроса доколко решаващи ще бъдат гласовете и подкрепата от ДПС, Кънев отговори: „Хич не съм сигурен, че има електорат на ДПС в момента. Отразява се разцеплението между Местан и Доган“.

Той коментира и последното интервю на банкера Цветан Василев, който твърди, че Божидар Лукарски е човек на Делян Пеевски. „Изненада ме това становище. Държа всички негови фактически твърдения да бъдат проверени от прокуратурата“, обяви Кънев.

Чуйте целия разговор на Полина Паунова с лидера на ДСБ Радан Кънев в следващото видео:

 

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Мисля че Полина Паунова трябва (най-накрая!) да се откаже от протяжните и измъчени уводи, които прави в началото на всяко предаване – не й се получават.

  2. Михаела

    Че то контролираният вот на герб отдавна лъсна.
    Герб само изместват фокуса от тоталната промяна в изборните протоколи накрая като ни баламосват с купуван вот. На кметските и по телевизията даваха как дописваха цифри и накрая нищо.

    Това се нарича държавен преврат. А у нас демокрация.