сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Радан Кънев: Георги Гергов опита да сгоди БСП и ГЕРБ. В кабинета му са говорили за „Газпром“

Радан Кънев: Георги Гергов опита да сгоди БСП и ГЕРБ. В кабинета му са говорили за „Газпром“

Факт е, че Георги Гергов е в центъра на доста интересни процеси в последно време не само в Пловдив, но и в българската държава. Факт е, че той опита да изиграе ключова роля, за да сгоди БСП и ГЕРБ и се провали. Не се получи коалицията, за която се бори от години. Успя да я направи само в Общинския съвет на Пловдив и то само в свой личен интерес.

Това заяви лидерът на „Нова република“ Радан Кънев в предаването „Честно казано“ с Люба Кулезич.

„Покрай нерегламентирания разговор, който е организирал с г-н Цацаров и г-н Сашо Дончев, последвалия скандал в БСП и успоредно с това придвиждащия се пореден сценарий със заграбването на още проценти от Пловдивския панаир, Гергов се превърна в централна фигура. Има огромни въпроси, които трябва да бъдат зададени и на БСП, и на ГЕРБ“, категоричен е Кънев.

Той изтъкна като силен ход на БСП да изхвърли Георги Гергов от партията. Неслучайно г-жа Нинова определи отстраняването на Гергов като скъсване със зависимостите, подчерта Кънев.

Той бе категоричен, че сега трябва общинските съветници в Пловдив да гласуват да се отхвърли взетото решение за Пловдивския панаир.

„ГЕРБ трябва да отговорят защо техните съветници гласуваха в интерес на Гергов. Ще бъде ли ревизирано това решение?! Ще бъде ли кабинетът „Борисов 3″ готов да ревизира решението за пълния контрол на Гергов над Пловдивския панаир, след като Гергов се оказа човек, който иска да ги годи за БСП, а така също и символ на зависимостите в БСП, а трето, и организатор на скандална по формата си среща, каквито има в мафиотксите държави“, заяви Кънев.

Според него, ако сделката в Пловдив бъде развалена, това ще е в полза на обществения интерес.

Във видеото можете да видите и интервю с бившия кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков за съдбата на Пловдивския панаир.

Когато става въпрос за крупна далавера и на местно ниво, и на държавно всички партии се обединяват, подчерта още Кънев.

По думите на Радан Кънев, разговорът за „Газпром“ и цената на природния газ е бил повод за срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на Георги Гергов.

Според политика, обясненията и на двамата са много странни. Сашо Дончев говори за монопола на „Газпром“, а Цацаров за разследване на завишаването на цените на природния газ. Това прави скандала още по-голям, каза Кънев.

Той изтъкна, че въпросът за цената на природния газ е въпрос между Европейската комисия и „Газпром“, а не „на ниво на нашите измекяри тук, готови за 5 лв. винаги да се продадат, а ние да плащаме най-скъпия газ“.

Целия коментар на Радан Кънев можете да видите във видеото:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Тест за Цветанов – детето на ДС дали е десен 😀
    Жалко, че ще си остане само с призива Кънев.
    ЦЦ няма интерес Цацаров да бъде разследван.
    ЦЦ зависи от Цацаров.