понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Пушенето в САЩ – статистика и тенденции

Пушенето в САЩ – статистика и тенденции

По малко от 15% от американците пушат. За сравнение този процент в България над 35. На какво се дължи това и защо толкова малко американци използват тютюневи изделия в Съединените щати – коментира кореспондентът ни във Финикс, Аризона, Ивайло Везенков.

„В повече от 80% от територията на Съединените щати тютюнопушенето в заведенията е забранено. Хората трябва да спазват доста правила. Ако искат да пушат навън, например, трябва да застанат на минимум 6 м от която и да е сграда. На летища, автогари и въобще на обществени места има специални зони за пушене и те стриктно се спазват“, разказа кореспондентът ни.

„В Аризона прави впечатление, че изключително малко хора пушат. Една разходка тук е достатъчна да ви покаже, че всъщност, ако пушите, хората ще ви гледат по особен начин, тъй като това не е много обичайно“, сподели още той.

„Прави изключително впечатление, че ако отидете на лекар независимо с какви оплаквания, първият въпрос, който ви задават е дали пушите. И ако кажете „да“, ще ви затрупат с много брошури и предложения да се включите в някоя програма, за да откажете този вреден навик“, разказа още Ивайло Везенков.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …