вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Puls – един филм за правото да умреш

Puls – един филм за правото да умреш

Казваха ми, че евтаназията е трудна тема, която млад човек не може да реши, но според мен на колкото и години да е човек, за съжаление има моменти, в които трябва да реши нещо подобно – да приключиш един живот или не.

Това заяви в еМисия България младият режисьор Даниел Делчунков, автор на късометражния филм Puls, който третира тази тема и който влезе в програмата за късометражно кино на филмовия фестивал в Кан. Делчунков е автор и на редица документални филми, музикални кипове и реклами.

По думите му лентата е с отворен финал, тъй сам за себе си зрителят трябва да реши изхода в тази ситуация за себе си. Историята разказва за лекарка, която трябва да реши дали да прекрати мъките на свой колега, или да го остави да живее в болка.

Режисьорът напомня, че евтаназията, или правото да умреш, е сред най-разискваните теми на дневен ред в Европа през последните години. В момента тя е разрешена в Швейцария, Япония и някои американски щати.

От гледна точка на християнството това е тема табу, тъй като самоубийството се счита за най-големия грях, напомня той.

Филмът е сниман без никакво финансиране, само нощем, и то през януари, като се състои от две части – една военна и една, която е снимана в болница.

Чуйте подробности за него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …