понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Психолог: Някои от кандидатите бяха толкова нарцистични, че се чудя могат ли да работят в екип

Психолог: Някои от кандидатите бяха толкова нарцистични, че се чудя могат ли да работят в екип

Гняв, страх и носталгия са трите емоции, които управляват изборите, а един от кандидатите тази година изпълни и трите. Те са важни, за да ни изведат от този когнитивен дисонанс и да ни помогнат да изберем, за да не останем като Буридановото магаре по средата. Любовта явно няма да успее да ни мобилизира.

Това коментира в еМисия България психологът Младен Владимиров, с когото разговаряхме за това какви са качествата, които търсим у политиците, и емоционалните избори, които правим чрез гласа си.

По думите му ролите, в които най-често влизат политиците у нас, са на хора с много опит, преживели много, препатили и изстрадали, както и най-вече на месианските фигури – носители на новото и промяната.

Забелязах много послания и много говорене от типа „преди и след мен няма нищо“, отбеляза психологът.

По думите му някои кандидати са били толкова нарцистични, че се е зачудил дали могат изобщо да работят в екип, предвид размера на президентската администрация, както и дали президентските правомощия не са много по-големи от разписаните по конституция – предвид ангажиментите в най-различни области, поети от тях.

Според специалиста ген. Румен Радев се е вживял в ролята на героя Робин Худ, твърдейки, че ще раздаде правосъдие, ще носи отговорност, ще се справя с кризи благодарение на опита си, ще спазва дисциплина както всички мъже, стигнали до генерали и отъждествявани с модела на мачото.

Вижте как психологът Младен Владимиров анализира и фигурата на кандидата Цецка Цачева:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …