петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Протести срещу реформата на трудовия пазар във Франция

Протести срещу реформата на трудовия пазар във Франция

През последните седмици вълна от недоволство обхвана голяма част от френското общество заради плановете на правителството да реформира трудовото законодателство.

Преди седмица стотици хиляди французи излязоха по улиците на големите градове. При последната демонстрация, която бе в началото на седмицата, се стигна до сблъсъци в Париж между студенти и полиция.

Какви са промените, породили недоволството на хората във Франция, коментира сънародникът ни Стефан Манов, който живее в Тулуза.

„Френското общество е известно със своята спонтанност в гражданските протести спрямо властта, спрямо някакви промени или каузи. Президентът Франсоа Оланд направи социално-либерален завой и изостави част от предизборните си обещания, с които бе спечелил по-крайната част на левицата. Същевременно левицата скъса с Оланд и започна радикални действия“, обобщи Манов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Случаен "зрител" на теле-визията ви.

    Събитията в Париж ги коментира лице от Тулуза!? Уау… Много еФтино минавате! Нямате ли жерналяги в столицата. Иначе журналистчето не е лоши. Не затепква много, дори по-малко от водещите!