петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Протестът на личните лекари се разраства

Протестът на личните лекари се разраства

Простестът на общопрактикуващите лекари се разраства. На четвъртия ден, към стачката се присъединиха и личните лекари от София. 

Недоволството на медиците е провокирано от политиката на Министерството на здравеопазването за извънболничната помощ. Някои от тях твърдят, че реформата и парите по това направление не са достатъчни.

„В стачката на общопрактикуващите лекари днес се включиха още 10 областни града. Вчера се проведе среща между Сдружението на личните лекари и министър Петър Москов, но въпреки че някои от исканията им бяха удовлетворени, протестите продължават. По-големите болници обаче са инструктирани да приемат пациенти“, каза колегата Флорина Иванова в пряко включване от поликлиниката в Студентския град в столицата.

Тя посочи, че на 6 април ще последва общонационална стачка на личните лекари.

„Всъщност Касата в момента е най-големият работодател – т.е. ние сме по-заинтересовани да работим за нея, а не за пациентите“, каза д-р Иван Поляков, който днес не се включи в протеста на колегите си.

Вижте повече във видеото:

Четете още:

Лекари: Най-тежкият удар ще е върху пациентите, ще протестираме докрай

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …