неделя , 22 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Протест в „Дружба“ срещу строеж до езерото

Протест в „Дружба“ срещу строеж до езерото

Жителите на столичния квартал „Дружба” излязоха на протест, защото се копаят дупки и слагат заграждания върху зелената площ на метри от езерото. С подробности от мястото се включи репортерът на Би Ай Ти Стоян Тричков.

„Жителите са притеснени, че на зелената площ ще се появи нова 8-етажна сграда. Следващият протест е планиран за четвъртък от 18:00 часа“, информира Тричков.

Какви са исканията на протестиращите, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Борис Цветков

    Благодаря на гражданите от жк Дружба, които вчера и днес категорично се противопоставиха на поредния опит за ново строителство и защитиха своето (а и на много други столичани) жизнено пространство – нашият хубав парк около езерото в жк Дружба 1.
    Благодаря и на БТВ, БНТ, Нова ТВ, Bulgaria On Air и на другите журналисти, които отразиха протеста на гражданите от Дружба.
    Настояваме за проверка на реституцията и на действията на общината. Сигнализираме Омбудсмана на Република България и всички институции С ИСКАНЕ ДА СЕ ЗАПАЗИ НЕЗАСТРОЕН И ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ – ПАРКЪТ ОКОЛО ЕЗЕРОТО в жк ДРУЖБА 1. Събираме и подписка срещу строителството в парка около езерото!
    Борбата за красива и справедлива Дружба продължава!