вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Протест на лекарите от АГ „Шейново“

Протест на лекарите от АГ „Шейново“

Лекарите от столичната болница „Шейново“ протестират в подкрепа на пребитата в събота д-р Албена Гагова. Тя пострада на работното си място след нападение от съпруга на родилка, поискал плацентата след раждането на детето му. Лекарите протестират символично с лентички, на които пише “ НЕ на агресията в здравеопазването“. Медици от други лечебни заведения също заявяват подкрепа за колегите си от гинекологичната болница. В същото време прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ за Владимир Стоянов .

На живо от протеста в АГ  „Шейново“ се включи репортерът на Би Ай Ти, Светослав Пенчев. Той разговаря с бившия здравен министър Таня Андреева.

„Лекарите в страната не търсят реванш, те искат да работят спокойно и да не бъдат бити, че изпълняват служебните си задължения. Искам да допълня, че д-р Гагова не е отказала да даде плацентата, тя е помолила казусът да се уреди документално в работен ден. Състоянието на д-р Гагова е тежко, лицето й е обезобразено“, заяви Андреева.

Д-р Стоян Борисов от Български лекарски съюз,също подкрепиха протеста.

„Ние сме възмутени от този случай, както и от всички подобни. Много често започнаха да се случват нападения срещу лекари, особено в спешната помощ. На извънредно заседание ще вземем мерки срещу насилието върху лекари“, допълни Борисов.

Подробности от протеста на лекарите, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …