понеделник , 11 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Пропуск за милиарди: България „проспа“ най-важния китайски форум

Пропуск за милиарди: България „проспа“ най-важния китайски форум

Поредица от изключително важни събития за развитието на българо-китайските отношения се проведе през последните седмици.
На тях присъства Кръстьо Белев, председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, който сподели впечатленията си в пряка връзка по скайп за еМисия България.

Едно от ключовите събития беше Третият форум на кметовете в рамките на инициативата за стътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) „16+1“ в източнокитайския пристанищен град Нингбо на 7 и 8 юни 2017 г. Предвиденото участие на бургаския кмет г-н Димитър Николов за съжаление беше отменено в последния момент.

В периода 9 – 12 юни 2017 г., пак в Нингбо се проведе международна изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).
На изложбена площ от 126 кв.м. се представиха 21 български предприятия. Сред тях производители на вина, козметични продукти, майонези, кетчупи, кьопоолу, конфитюри, мед, олио, розово масло, бисквити и рула, минерална вода с екстракт от розово масло, флорални води, есенциални масла, облекла и мода.

Третото мероприятие беше в същия град – Нингбо и представляваше форум на организациите на китайските емигранти в страните от ЦИЕ.

„Ние като че ли нямаме постоянна политика по отношение на представянето ни на тези събития и активното участие в тях. Необходима е една по-добра координация между институциите“, обясни Белев.

Вижте целия разговор в следващото видео!

 

Вижте също

Отива ли си и поредният здравен министър след гафа с мораториума върху новите лекарства или корпоративни интереси стоят зад протестите?

Само месец след като оглави здравното министерство, Кирил Ананиев беше изненадан с първи искания за …