понеделник , 22 януари 2018
Начало / Жива връзка / Проливни дъждове наводниха Ню Йорк

Проливни дъждове наводниха Ню Йорк

Рекордните дъждове в североизточната част на щата Ню Йорк предизвикаха наводнения, а в три провинции беше обявено извънредно положение.

Крайбрежният град Пейнфилд е буквално под вода, след като предпазните диги се скъсаха и превърнаха улиците в пълноводни реки. Над 20 семейства са евакуирани, а началното училище е затворено. Забавени са доставките на продукти от първа необходимост.

Само преди два дни бурята удари центъра на Ню Йорк и предизвика километрични задръствания. Реки от вода се стекоха в района на долен Манхатън и наводниха някои от пероните на гарата „Пен стейшън“. Наводненията заклещиха стотици пътници пред ескалаторите в продължение на часове. По улиците водата заливаше магазини и приземни етажи на жилищните блокове.

Властите тепърва ще изчисляват загубите от пороя. Според неофициални данни те са от порядъка на между 80 и 120 милиона долара.

Вижте също

ИЗВЪНРЕДНО! Канцлерът Меркел след срещата си с Бойко Борисов: България на етапи ще се присъедини към Шенген. Премиерът: Подготвя се работна среща във Варна между европейски ръководни фактори и Ердоган

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна днес на посещение у нас. Тя разговоря на четири очи …