вторник , 24 октомври 2017
Начало / Жива връзка / Проливни дъждове наводниха Ню Йорк

Проливни дъждове наводниха Ню Йорк

Рекордните дъждове в североизточната част на щата Ню Йорк предизвикаха наводнения, а в три провинции беше обявено извънредно положение.

Крайбрежният град Пейнфилд е буквално под вода, след като предпазните диги се скъсаха и превърнаха улиците в пълноводни реки. Над 20 семейства са евакуирани, а началното училище е затворено. Забавени са доставките на продукти от първа необходимост.

Само преди два дни бурята удари центъра на Ню Йорк и предизвика километрични задръствания. Реки от вода се стекоха в района на долен Манхатън и наводниха някои от пероните на гарата „Пен стейшън“. Наводненията заклещиха стотици пътници пред ескалаторите в продължение на часове. По улиците водата заливаше магазини и приземни етажи на жилищните блокове.

Властите тепърва ще изчисляват загубите от пороя. Според неофициални данни те са от порядъка на между 80 и 120 милиона долара.

Вижте също

Двама тежко пострадали и петима ранени след катастрофа край Владая. Огнище на птичи грип в Хасково и още от късната емисия новини на 23 октомври

Тежка катастрофа край Владая. Двама души са в тежко състояние, а други петима са ранени, …