петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Прокурорски „огън“ срещу „Воля“ и каква ще бъде съдбата на паметника „Бузлуджа“

Прокурорски „огън“ срещу „Воля“ и каква ще бъде съдбата на паметника „Бузлуджа“

Какво се случва около парламентарната група на „Воля“, защо и за какво прокуратурата разследва депутати от „Воля“? Пламен Христов, който е един от тримата депутати с поискан имунитет от главния прокурор, гостува в студиото на „Хайд парк“ и коментира прокурорския огън срещу парламентарната група на „Воля“.

„Това обвинение е абсолютно грозно скалъпено, което почива на внушения и все още на никакви факти. Ние взехме решение всички ние да си дадем имунитета“, заяви Христов.

Той намекна, че прокуратурата участва в разчистване на бизнесинтереси. „Искат да сме по-кротка опозиция. Определено не сме удобни като не сме послушни“, добави Христов.

Репортерът Константин Динчев пък бе пред паметника 1300 години България и потърси мнението на столичани за това трябва ли да остане паметника там, както и какво трябва да се случи с „Бузлуджа“.

На телефона е депутатът Георги Гьоков от БСП, който коментира какви ще бъдат стъпките на партията за придобиване на паметника на „Бузлуджа“.

„Този архитектурен паметник е символ за България, Европа и света. Търсим възможност да го придобием. БСП сигурно има възможност да го купи, но започват едни такива игри“, коментира Гьоков.

Той каза и позицията си за промените в изборния кодекс, които ще подкрепи. Пламен Христов също коментира проекта, който „Воля“ предложи за промени в изборния кодекс и предложенията за мажоритарен вот.

Вижте целия разговор с Пламен Христов и коментара на Георги Гьоков за паметника „Бузлуджа“ в следващото видео:

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

Един коментар

  1. Вашето предаване е подходящо за задълбочена дискусия за съдбата на култовата сграда на Бузлуджа. Тя е лакмус за зрелостта на обществото, за ценностите му. Защото именно там става сблъсъкът между двете противостоящи ценностни системи – на християнството и социализма. Там се събират във фокус минало, настояще и бъдеще. Не подценявайте неговата съдба. Предизвикате дебат от компетентни хора, които са информирани за предисторията и сегашните пропагандни цели.Нещата са по-сложни и важни, отколкото изглеждат. Помогнете на обществото. Предлагам своето участие. Притежавам информация , която трябва да стане известна.