неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Прокурор Иван Петров: Прокуратурата се страхува да разпита Цветан Василев

Прокурор Иван Петров: Прокуратурата се страхува да разпита Цветан Василев

Как се разви началото на делото за КТБ, коментира прокурор Иван Петров в предаването „Просто Диков“. По думите му, в неговата практика не е имал случай на дело, в което да не е разпитан главният обвиняем.

„Обвиняемият задължително трябва да бъде призован, аз до колкото знам той сам искаше да бъде разпитан с видео-конферентна връзка и няколко пъти му беше отказано. Ако той не е разпитан, позицията на човек, който трябва да се защитава остава неясна, това от своя страна може да доведе до много големи изненади в съдебната зала. Неговите обяснения могат да обърнат цялото дело“, посочи Петров.

Според Петров не е било проблем прокурори да отидат до Сърбия, за да разпитат Цветан Василев.

„Тази история с обществения интерес се използва много често напоследък и много често се пробутва. Още навремето Цецка Цачева беше казала, че обществения интерес е над личните права на гражданите. Само че обществения интерес е едно имагинерно понятие, защото то засяга всички индивиди на това общество и няма как да защитаваш обществения интерес, когато накърняваш правата на един индивид. Всеки човек има право да се защити“, заяви прокурорът.

„Според мен някой се страхува да бъдат чути обясненията на Василев, за това се играе така и не му позволяват видео-конферентна връзка. В закона е описано какви способи има за събиране на доказателства, един от тези способи е видео-конферентната връзка“, каза Петров.

Според прокурора има съмнителни факти около това кой ще ръководи делото.

„Съдията, който ще гледа делото – Вержиния Петрова е бивш прокурор, изведнъж такива щукотливи дела винаги се падат на прокурори, които преди това са били съдии. Случайно разпределение?!?“, коментира Петров.

Още от разговора с прокурорът Иван Петров, вижте във видеото.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Петко Петков

    Струва ми се , че трябваше да биеш повече в банкянската градина, но ми хареса !

  2. Прав е прокурор Петров. Знае им всички спатии на гешевчетата. Те толкова разбират от банков мениджмънт, колкото свинята – от право и тиквата – от държавно управление. Така е в държавата Абсурдистан!

  3. не се гаси.....

    Явно сме в ситуацията „грабвайте телата“! Следва личният прокурор на Самоковеца и на Красьо Черния, уволнен дисциплинарно!