събота , 24 март 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Прокуратурата разследва катастрофата на магистрала „Тракия“

Прокуратурата разследва катастрофата на магистрала „Тракия“

Прокуратурата ще разследва тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ от вчера. Държавното обвинение в Ихтиман образува две досъдебни производства. На този етап те са срещу неизвестен извършител.

Според прокуратурата адското меле на магистрала „Тракия“ е причинено от неизвестен засега шофьор, който не спазил правилата за движение и така пострадали над 30 човека.

В посока Пловдив е имало второ произшествие, при което жертвата е сръбска гражданка, която е с черепно-мозъчна травма. Конкретната причина за инцидента ще се изяснява с авто-техническа експертиза. Най-вероятно обаче ставало въпрос за гъста мъгла, която необичайно за сезона, паднала в района на Ихтиман рано сутринта.

Местните хора обаче са на друго мнение. Според тях димът от горящото трети ден сметище е причина за мелето. 7 от пострадалите вчера бяха откарани в „Пирогов“, други 14 – в Окръжна болница „Св. Ана“.

За тези с по-тежки травми все още има опасност за живота. Лекарите от „Пирогов“ успокояват, че 2-годишното дете, настанено там, е добре. Най-тежко е състянието на 80-годишна жена, претърпяла операция.

Вижте също

Едва 1/3 от българите са лоялни служители. На пето място сме в Европа по честа смяна на работодатели

Повече от половината българи под 34 години са сменили по трима работодатели. Това сочи международно …