петък , 16 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Проф. Владимир Пилософ за трагичната ситуация в детското здравеопазване. Руска рулетка ли е трансплантацията на органи при деца у нас?

Проф. Владимир Пилософ за трагичната ситуация в детското здравеопазване. Руска рулетка ли е трансплантацията на органи при деца у нас?

Поредната рокада във Фонда за лечение на деца стана повод Сашо Диков да разговаря с бившия шеф проф. Владимир Пилософ. Той не пожела да коментира поредната кадрова промяна, но заяви, че най-голямата му грешка е, че се е съгласил да стане шеф на Фонда. Той изрази загрижеността си за детското здравеопазване и се възмути, че София е единствената столица в Европа, която няма детска многопрофилна болница.

„От 1200 деца, които се подпомагат от фонда 300 са за чужбина, а като ги съпоставите с тези, които се лекуват в България, те са капка в морето. Не казвам, че не трябва да им се помага, просто трябва да се съсредоточим към по-големия проблем“, каза Пилософ.

Сашо Диков коментира смъртните случаи на деца при трансплантация на черен дроб в Правителствена болница. Още от „Просто Диков“ – ТУК.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …