четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Проф. Владимир Пилософ пред Сашо Диков: Няма гафове, няма уреждане на деца

Проф. Владимир Пилософ пред Сашо Диков: Няма гафове, няма уреждане на деца

Не познавам лично Мануела Малеева, нямам проблем с нея и ако тя има някакъв проблем, нека се обади по телефона. Доколкото знам, Фондът за лечение на деца няма договор с нея, а Общественият съвет не взема решения за определена фирма. Не съм в течение и не знам какво произвежда Мануела Малеева.

Така новият директор на Фонда проф. Владимир Пилософ отговори в интервю пред Сашо Диков на твърденията на Малеева от гостуването й в предишното предаване на „Просто Диков“, че след арестите и промените във Фонда, комуникацията с него е изключително трудна.

Всичко, което се случи в последните месеци с Фонда за лечение на деца, ни засегна директно. Усилията от години да направим някаква структура, която да заработи и за родителите, и за децата, и за доктора, се разпаднаха за два месеца, заяви тогава Мануела Малеева във връзка с дейността на фондацията си, която от години оказва безвъзмездна помощ на децата с ортопедични проблеми. Тя разказа, че ортопедичните шини, които не се покриват от държавата, от няколко години насам са започнали да се изплащат от Фонда. В момента обаче по думите й той има много лоша комуникация с родителите, минават седмици по телефона в опити да се разбере какво се случва, докато болните деца чакат.

Няма гаф, имаше само технически проблем, защото се сменят счетоводители, но сега нещата са уредени, обясни проф. Пилософ и във връзка с проблем с едно от децата, което чакаше за лечение в германска клиника, а се оказа, че за лечението още не е платено.

Пред Диков членът на Обществения съвет Десислава Хурмузова заяви, че детето е било прието само защото в клиниката го познават и досега плащанията са били изрядни. Нито формулярът S2 е бил издаден, нито е имало плащане в деня на приема, категорична бе тя.

Проф. Пилософ отрече и да има „уреждане“ на деца след лично обаждане до здравния министър Петър Москов, за каквото също информира Десислава Хурмузова. Вижте интервютата във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …