неделя , 23 септември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Велислав Минеков: Законът за културното наследство ще отвори пътя за корупция и разруха

Проф. Велислав Минеков: Законът за културното наследство ще отвори пътя за корупция и разруха

Това е законопроект не за опазване, а за унищожение на културното ни наследство и на историята на България – така проф. Велислав Минеков коментира окончателно приетите тази седмица силно оспорвани поправки в Закона за културното наследство, предложени от депутати от комисията по култура начело с Красимир Велчев (ГЕРБ).

Резултатът от гласуването бе смайващ и очерта новата коалиция в парламента – ГЕРБ, ДПС, Патриотичен фронт и БСП, както и трима души от Реформаторския блок, които са съучаствали, посочи той.

Минеков определи закона като съзнателно подготвяно престъпление, което да отвори пътя за корупция и разруха, за да обогати депутати, съмнителни бизнесмени и отговорните по прилагането му лица.

Професорът предупреди, че законът – който по думите е извращение без паралел в Европа, ще остави невиждана разруха, която отдавна се желае у нас, а мнозина плащат добре, за да се случи.

Основната цел според него е да се узакони бързото ликвидиране на исторически имоти, резервати, дори археология, така че тези места да бъдат предопределени за нов вид туризъм, презастрояване и бизнес.

По думите му става дума за заможни люде, мутри и престъпници, напълно готови да унищожат закупеното от тях и да го презастроят във вид, който да устройва бизнес интересите им. Те работят по елементарен начин – пращат двама с туба бензин, подпалват покрива, водата протича през него…., описа схемата той.

Ще искаме вето от президента, за да бъде спряно това безобразие, категоричен бе проф. Велислав Минеков. Чуйте подробности от целия разговор с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Bogomil K. AVRAMOV-HEMY

    ГЕЗИ ИЗНЕНАВАЩО ЗАБОГАТЕЛИ ВЛАСТВУВАЩИ – СИ ПОЗВОЛИХА – СИМВОЛИЧЕСКИ РИБАР СЪС ЗЛАТНА РИБКА В ЦЕНТЪРА НЯ ВАРНА-ГРАД.
    АБЕ – ИДОБЩО НЕ МОЖЕМ ДА ЗАГРЕЕМ . . .