неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Проф. Велислав Минеков с право на отговор в „Просто Диков“

Проф. Велислав Минеков с право на отговор в „Просто Диков“

Художникът проф. Велислав Минеков поиска право на отговор след изказване на министъра на културата Вежди Рашидов, излъчено миналата седмица в предаването „Просто Диков“.

„В правото си на отговор ще се върна на тезата, изказана от министъра на културата, известен още като „г-н главен мултак“. Има нещо много циничко и това е журналистиката подпетени пантофи. Това ме дразни. Когато аргументите свършат, у нас започват с обвинения в комунизъм, с обвинения по отношение на вашите родители и деца, а това граничи с цинизма“, каза проф. Минеков.

„Конкретното обвинение беше относно моя баща, който видите ли  е мръсник и бил член на Централния комитет на партията. Не сме имали това щастие. ЦК на партията е много високо място и единственият художник, който беше член, беше Светлин Русев. Човекът, който издигна Вежди Рашидов, беше Джагаров, вторият човек в партията. Да ви припомня, че г-н Рашидов за първите демократични избори гордо летя с хеликоптер с генерал Семерджиев до Сърница, където трябваше да агитират за Българската социалистическа партия. А какво е отношението му към ген Семердиев, човекът, който унищожи досиетата? Така че тези обвинения в комунизъм са банални“, посочи още в правото си на отговор Велислав Минеков.

„Обвиненията в родители, майки и бащи са непоносими и това е цинизмът на българската революция. Абсолютно същото се е случило и 1944 г. Тогава пък баща ми е бил син на колак“, допълни още Минеков.

Вижте целия коментар на проф. Велислав Минеков във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Елементарен човек с лош изказ и ниска култура, само злоба. Ето докаде я докарахте.

  2. И защо да е простак? Просто припомня една фактология, доста неприятничка май, а?

  3. Голям простак е този Минеков! Вече няма значение кой е крив и кой е прав! Това са ни … Както и да е.