петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Велислав Минеков: Мечтая за нормалност

Проф. Велислав Минеков: Мечтая за нормалност

Мечтая за някаква нормалност, нещо да се случи на политическия терен, така че да изчезнат досегашните простотии, да се намали безобразната корупция, да имаме свободни медии и дух, нова реализация, нови партии и шанс да се отлепим от дъното.

Това си пожела за новата 2017 г. проф. Велислав Минеков в интервю за еМисия България.

„Достойните, интелигентите и можещите“ вече звучи като подигравка, като боклук, който трябва да бъде презиран, а това е отчайващо, отбеляза той.

По думите му „очакването“ е част от националните ни традиции, но това замогване от небето, изсипването на щастието от нищото е абсурдно, защото единственият ни шанс да постигнем това е инициативата.

Светът се отказва да бъде образован и достоен, четящите са малцинство и когато сте във фаза, близка до животинското, нямате шанс, тогава сте глупакът, който ще бъде използван, постави диагноза скулпторът.

Той напомни, че с длетото се отнема излишното, но никога не се стига докрай, тъй като трябва да остане нещо и за въображението. Има обаче достатъчно излишни неща на политическата ни сцена, добави той.

За нищетата на духа, за промяната на ценностите, за масовото изпростяване, за смисъла на лявото и дясното, за състоянието на културата – чуйте целия разговор с проф. Минеков:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …