понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Проф. Велислав Минеков: България вече е на дъното и няма светлина в тунела

Проф. Велислав Минеков: България вече е на дъното и няма светлина в тунела

Точно две седмици преди изборите Диков покани един от претендентите, който обаче сам се оттегли от надпреварата – скулпторът проф. Велислав Минеков. Другият повод е, че преди две седмици, когато в студиото на „Просто Диков“ гостува Димитър Иванов-Гестапото (припомнете си разговора с него ТУК), Минеков е имал различна позиция.

„Той беше награден с награда, за която в наредба към закона, се посочва, че тя се дава за изключителни заслуги в областта на българската култура и изкуство. Какви са неговите заслуги?“, запита Минеков по повод предложението за награда на Иванов.

„Той има частен музей с частна колекция. Какви заслуги са това?“, коментира скулпторът и каза, че по този начин Димитър Иванов се приравнява с величави имена в българската култура, още повече, че е работил срещу величави имена в българската култура.

„Неговата работа е била да потиска свободното развитие на националната култура в този период, да бъдат ограничени определени хора, на други да им се даде път. Той е работил с доносници – мръсници, които могат да повредят и да променят човешка съдба“, категоричен е Минеков.

Той коментира какво да очакваме от изборите, защо в партийните листи има крайно непоносими личности и как е възможно да има партия без програма. „Задава се изключителна трагедия. Не виждам сянка на възможност, камо ли пък светлина. Не виждам каквато и да било възможност по някакъв начин държавата да има нов път развитие. Напротив – ние ще продължаваме надолу, защото доведохме избирателя до критична фаза в неговия избор – той не е способен да разбере какво е добро и кое е зло. Дори по физиономия не може да разбере този, който да го ръководи. Как е възможно да има партия без програма и тя да е трета сила?“, възмущава се проф. Велислав Минеков.

„Когато ви лъжат по този елементарен начин, когато ви сипват тези претоплени манджи, това означава, че вие вече сте на дъното и всичко върви на фона на една заплаха. Намирате враг, определяте врага и заплахата действа изключително добре политически. В момента тя е изкуствена – имигрантите“, коментира скулпторът.

„Те знаят, че сме най-бедните, разбраха, че не сме най-гостоприемните. Те нямат никакви мечти да остават в България, нито пък да ни превземат. За тях това е случайност – някакво отвратително попадение, част от пътя им за чужбина“, смята още той.

Чуйте целия разговор с проф. Велислав Минеков в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    ….и така, г-н Диков/БиАй :
    – Защо се бавите Да запознаете Хората с Двустъпковата я ?!